Cazin

Mađari žele otkupiti brendirani kestenov med Cazinske krajine

Proizvod sadrži vinjetu s imenom porijekla preko tegle i poklopca, što je čvrsta garancija da je med proizveden u Cazinskoj krajini u pčelinjacima koji su pod stalnom veterinarskom kontrolom, da je laboratorijski ispitan i da zadovoljava stroge uvjete Pravilnika o kvalitetu meda.

 

UP Kesten Cazin proteklih dana je ugostilo otkupljivače meda iz Republike Mađarske te je obavljen terenski obilazak kestenovih šuma na području Cazinske krajine.

Podsjećamo, “kestenov med Cazinske krajine” nalazi se u svjetskom registru brendiranih proizvoda.

Hrvatski

Cazin: Na mjestu starog hotela niče neboder

Nije tajna da je Cazin među najbrže rastućim gradovima u cijeloj BiH.

 

Gradi se, obnavlja se, otvaraju novi poslovni objekti, itd.

Kako piše Cazin.net, Cazinjani uskoro dobivaju i novi stambeno-poslovni kompleks.

Neboder će biti izgrađen na mjestu nekadašnjeg starog hotela. 

Planirano je da radovi uskoro počnu, a investitor je  ''I-Crni'' d.o.o.

 

Hrvatski

Austrijska kompanija ASTA Energy otvara tvornicu u Cazinu

ASTA Energy Transmission Components GmbH uskoro otvara fabriku Cazinu, saznaje Akta.ba.

Riječ je o ukupnoj investiciji u ovoj fazi od oko 23 milijuna KM, dok je ukupan planiran broj zaposlenih oko 200.

 

Kako je za naš portal potvrdio Hamdija Ljubijankić, savjetnik gradonačelnika grada Cazina, austrijska kompanija kupuje zemljište u Poslovnoj zoni Ratkovac blizu 50.000 m², gdje je u planu izgradnja proizvodnog objekta s administrativnim dijelom od cca 20.000 m² u narednih 3-5 godina.

Hrvatski

U Cazinu osnovano 30 malih biznisa

U partnerstvu s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP BiH) Grad Cazin financijski je podržao 30 novih vlasnika biznisa koji će dobiti novčana sredstva za realizaciju vlastitih poslovnih ideja.

 

Više od 50 malih biznisa u proteklih dvije godine osnovano je uz financijsku podršku Grada Cazina, a jučer su potpisani ugovori za njih još 30.

Nepovratna financijska sredstva kao start-up paketi za male i srednje firme, po riječima cazinskog gradonačelnika Nermina Ogreševića, dio su razvojne strategije ove lokalne zajednice.

Hrvatski

“Vrt garaža” iz Cazina osvaja europsko tržište

Nakon što su limene garaže „Limometala“ postavljene širom regije, ali i u Njemačkoj i Austriji, i vrt garaže uspješne firme iz Cazina pronalaze put do svojih vlasnika.

 

Regionalno tržište je osvojio još jedan proizvod iz Cazina.

Nakon što su limene garaže „Limometala“ postavljene širom regije, ali i u Njemačkoj i Austriji, i vrt garaže uspješne firme iz Cazina pronalaze put do svojih vlasnika.

Hrvatski

U Cazinu počela s radom tvornica namještaja

Radi se o projektu u koji je do sada uloženo 6,7 milijuna maraka, a ukupna planirana investicija iznosi oko četiri milijuna eura.

 

U poslovnoj zoni Ratkovac, nadomak Cazina, s radom je počela tvornica za proizvodnju pločastog namještaja i radi se o investiciji njemačke kompanije “Longwood”, koja se bavi drvoprerađivačkom djelatnošću i ima svoje pogone u nekoliko europskih zemalja.

Hrvatski

Cazinska krajina dobila prvi skijaški centar

Investitor je cazinska privatna firma koja iza sebe ima 30 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu.

 

Cazinska krajina dobila je prvi skijaški centar.

Investitor je cazinska privatna firma koja iza sebe ima 30 godina radnog iskustva u ugostiteljstvu, piše portal krupljani.ba.

Namjera je na prostoru poznatog cazinskog odmarališta napraviti moderni ski-park koji će biti na usluzi ovdašnjim stanovnicima, ali i široj javnosti.

Hrvatski