budućnost

Osebujni znanstvenik i računalni forenzičar o svijetu koji nas očekuje: 'Dvije sekunde trajat će naša pozornost. Za više od toga nećemo biti sposobni'


Osnivač CARNeta, čovjek koji je doveo internet u Hrvatsku, osebujni znanstvenik, legendarni profesor na FER-u, računalni forenzičar, amaterski psiholog i još štošta, rekao je da ćemo uskoro svi imati senzore u tijelu, komunicirati isključivo preko jednostavnih sličica, a zbog “terora reklamokracije” nećemo znati što zapravo želimo.

 

Hrvatski

REDIZAJN UREDA 2025.: Ekspertni tim za budućnost osmišljava naš novi radni prostor

Napredne tehnologije i umreženost zauvijek su promijenile način na koji radimo: kako biti agilan, eksperimentalan, inovativan, produktivan i zadovoljan na poslu, a uz to kontinuirano testirati ideje i koncepte i učiti iz neuspjeha?

A1 Hrvatska i Jutarnji vjeruju u budućnost u kojoj pobjeđuju inovativni, kreativni, znatiželjni, odvažni.

Hrvatski

UPOZNAJTE TIM BUDUĆNOSTI: Brzi i spremni na rizik, nemaju šefa ni radno vrijeme, ruše stare paradigme...

Napredne tehnologije i umreženost zauvijek su promijenile način na koji radimo: kako biti agilan, eksperimentalan, inovativan, produktivan i zadovoljan na poslu, a uz to kontinuirano testirati ideje i koncepte i učiti iz neuspjeha?

A1 Hrvatska i Jutarnji vjeruju u budućnost u kojoj pobjeđuje brzo učenje, eksperimentiranje, inovativnost.

Hrvatski

Zanimanja koja prije 10 godina uopće nisu postojala, a sada su super plaćena i tražena

Napredne tehnologije i umreženost zauvijek su promijenile način na koji radimo: kako biti agilan, eksperimentalan, inovativan, produktivan i zadovoljan na poslu, a uz to kontinuirano testirati ideje i koncepte i učiti iz neuspjeha? A1 Hrvatska i Jutarnji vjeruju u budućnost u kojoj pobjeđuju inovativni, kreativni, znatiželjni, odvažni.

Izvor: Jutarnji list 

Hrvatski

IDENTITET VAŽNIJI OD NOVCA: Hoćemo li ga čuvati u banci

Futurolog David Birch tvrdi da se naš identitet duboko mijenja, jednako kao i novac, a upravo zahvaljujući tehnološkim promjenama oba se kretanja konvergiraju.

Sve što će nam u budućnosti biti potrebno za transakciju jest naš identitet zarobljen u jedinstvenom zapisu naših online društvenih kontakata.

Birchova predviđanja možda se čine pretjerana, možda čak i smiješna.

Hrvatski

NIKOLA TESLA: Što je mislio o budućnosti, wireless-u i ženama još davne 1926.

Ovo je intervju star gotovo 100 godina, koji je Nikola Tesla dao za časopis Colliers još 1926.

Zašto? Pročitajte i vidjet ćete zašto se Tesla smatra jednim od najvećih umova i vizionara koji su ikada hodali ovom planetom, što je zorno vidljivo iz njegovih razmišljanja o budućnosti, wirelessu i ženama.

 

Život pčela bit će život naše rase, kaže Nikola Tesla

 

Hrvatski

qLIFE: Kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj

qLife je kvartalni stručni časopis za liderstvo i organizacijski razvoj koji se ostvaruje u suradnji portala Quantum 21.net i partnera.

Jedinstveni je izvor znanja liderima i menadžerima na svim organizacijskim razinama, u sva tri sektora: poslovnom, javnom i neprofitnom.

U časopisu se objavljuju mudre poruke i razmišljanja vodećih svjetskih stručnjaka koje pomažu izgradnju zdravog društva i konkurentnog gospodarstva.

Hrvatski

4 pravca u kojima će tehnologija autoindustrije najviše napredovati

Kao što mobilni telefoni danas rade mnogo više od poziva, tako i automobili mogu puno više od vožnje i parkiranja. U posljednjih nekoliko godina automobilska industrija uspješno surađuje s glavnim hi-tech kompanijama, kako bi proizvela naprednija, sigurnija i udobnija vozila. Automobili postaju veliki pametni uređaji s naprednim kočionim sustavima, naprednom navigacijom, sustavima za autonomnu vožnju i manjom potrošnjom. Predstavljamo vam četiri pravca u kojim će, prema procjeni naučnika, tehnologija autoindustrije najviše napredovati.

Hrvatski