BH POŠTA

Pogledajte kako su poslovali operateri poštanskog prometa u BiH

Ukupni prihod javnih i privatnih poštanskih operatera u Bosni i Hercegovini u 2019. godini iznosi 278,7 milijuna KM, pokazuju podaci Agencije za poštanski promet BiH, saznaje Akta.ba.

 

Prema dostavljenim podacima tri javna poštanska operatera, JP BH Pošta, HP Mostar i Pošte Srpske ostvarili su ukupni prihod od 188,4 milijuna KM, od čega je 114,1 milijun ostvaren od poštanskih usluga. U tom segmentu, najbolje je poslovala JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo s prihodom od 95,3 milijuna KM, dok je ukupan prihod ostvaren od poštanskih usluga 62,2 milijuna KM.

Hrvatski

Pošiljke će dostavljati novi hibridni automobili i električni bicikli

U sklopu zajedničkog projekta BH Pošte i Fonda za zaštitu okoliša FBiH u u Sarajevu su svečano predstavljena četiri nova hibridna automobila koja će ubuduće uz manje zagađenje zraka služiti za dostavu pošiljki.

Također, u tijeku je i postupak nabavke tri bicikla na električni pogon za poštare BH Pošte.

Hrvatski

BH Pošta i Prevent BH u novoj poslovnoj suradnji

JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo i Prevent BH d.o.o. potisali su Ugovor o poslovnoj suradnji.

Potpisivanjem ugovora dvije domaće kompanije proširuju suradnju u oblasti prijema, prijenosa i uručenja pošiljki brze pošte unutar cijele BiH uključujući i proizvode iz limitirane ponude portfolia Prevent grupacije. BHPostExpress preuzimat će pošiljke na lokacijama članica Grupacije Prevent BH te izvršiti prijevoz i uručenje pruzetih pošiljaka na adresu primatelja u Bosni i Hercegovini. 

Hrvatski