aviokompanije

Ovaj tjedan kreću izravni letovi između Hrvatske i New Yorka

Dva američka avioprijevoznika, United Airlines i Delta Air Lines, ovog tjedna pokreću svoje sezonske linije iz New Yorka za Dubrovnik.

 

Prvi let United Airlinesa poletjet će u četvrtak 01. srpnja/jula u 19 sati i 20 minuta po lokalnom vremenu iz Zračne luke Newark, New Jersey, te će u Dubrovnik sletjeti sljedećeg dana u 10 sati i 15 minuta po hrvatskom vremenu.

Prvi let, kao i sve ostale u ovoj ljetnoj sezoni, United će obaviti zrakoplovom tipa B767-300, javlja Croatian Aviation.

Hrvatski

Regija će ovo ljeto imati rekordnu povezanost s SAD-om

Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina ove će se ljetne sezone moći pohvaliti direktnim letovima za Sjedinjene Države.

 

Dok Air Serbia tokom cijele godine ima letove između Beograda i njujorškog aerodroma JFK od sredine 2016. godine, Delta i United Airlines trebali bi ući na hrvatsko tržište sezonskim letovima s aerodroma u New Yorku i Newarka za Dubrovnik.

Hrvatski

Eastern Airlines uvodi direktne letove iz Chicaga za Sarajevo

Ono što je bitno napomenuti je da je Eastern Airlines prva aviokompanija koja pokreće direktne transatlantske letove ka sarajevskom aerodromu u njegovoj povijesti, a u Chicago je, u 2019. godini sa sarajevskog aerodroma indirektno otputovalo skoro 6.000 putnika.

 

Američki avioprijevoznik Eastern Airlines najavio je uvođenje direktnih letova iz Chicaga ka glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Letovi će se obavljati svakog petka, letjelicom Boeing 767-200ER, počevši od 28. svibnja/maja.

Hrvatski

Kuwait Airways pokreće letove ka Sarajevu

Letovi su prvenstveno namijenjeni kuvajtskim turistima koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

 

Kuwait Airways obnovio je planove za pokretanje nove sezonske linije između Kuwait Cityja i Sarajeva ovog ljeta.

Aviokompanija, koja će ovog vikenda nastaviti komercijalne operacije, planira od 7. kolovoza/augusta pokrenuti jedan sedmični let iz glavnog grada Kuvajta u Sarajevo, a povećati broj letova na dva tjedno od 17. kolovoza/augusta (svakog ponedjeljka i petka).

Hrvatski

Ponovo otvoreni aerodromi u BiH, za strance potreban negativan test na COVID19

Ulazak u BiH državljanima susjednih zemalja Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije omogućen je bez ovih uvjeta.

 

Od danas 1.lipnja/juna prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje s aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Hrvatski

Eurowings potvrdio, ponovo počinju letjeti iz Sarajeva za Njemačku

Generalni direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić rekao je da je mala vjerovatnoća da će Eurowings ovog ljeta nastaviti sezonske letove iz Düsseldorfa i Stuttgarta

 

Aviokompanija Eurowings znatno je proširila svoj raspored letova od lipnja/juna 2020. i nastavit će letove za Bosnu i Hercegovinu.

U svom rasporedu taj avioprijevoznik planira da ponovo pokrene letove između Kölna i Sarajeva od 2. lipnja/juna.

Hrvatski

Lufthansa obnavlja letove, cilj joj je imati 1800 letova tjedno

Lufthansa, najjača kompanija grupe, obnovit će letove iz Frankfurta i manji broj iz Münchena prema europskim destinacijama, uključujući Majorcu te trinaest međunarodnih ruta.

 

Lufthansa planira idućeg mjeseca obnoviti letove za niz destinacija, uključujući Los Angeles, Toronto i Mumbai, pokušavajući reaktivirati dio aviona prizemljenih zbog pandemije koronavirusa, objavila je danas njemačka avio kompanija.

Sve članice grupe, koja je prepolovila svoje operacije obavljat će do kraja lipnja/juna 1800 letova tjedno, priopćila je uprava.

Hrvatski

Ovo su 3 najpopularnije avio linije koje donose preko 2 milijarde dolara zarade

Konzultantska kuća OAG objavila podatke prema kojima najviše novca donosi linija britanskog prijevoznika između New Yorka i Londona, a slijede ju Quantasov let između Sydneyja i Melbournea te Emiratesova linija London-Dubai.

Najnoviji podaci o profitabilnosti zrakoplovnih linija pokazuju da zračni prijevoznici najveći novac zarađuju na prekooceanskim letovima popularnima među poslovnim ljudima.

Hrvatski