aviokompanije

Kuwait Airways pokreće letove ka Sarajevu

Letovi su prvenstveno namijenjeni kuvajtskim turistima koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.

 

Kuwait Airways obnovio je planove za pokretanje nove sezonske linije između Kuwait Cityja i Sarajeva ovog ljeta.

Aviokompanija, koja će ovog vikenda nastaviti komercijalne operacije, planira od 7. kolovoza/augusta pokrenuti jedan sedmični let iz glavnog grada Kuvajta u Sarajevo, a povećati broj letova na dva tjedno od 17. kolovoza/augusta (svakog ponedjeljka i petka).

Hrvatski

Ponovo otvoreni aerodromi u BiH, za strance potreban negativan test na COVID19

Ulazak u BiH državljanima susjednih zemalja Crne Gore, Republike Hrvatske i Republike Srbije omogućen je bez ovih uvjeta.

 

Od danas 1.lipnja/juna prestaje važiti Odluka o privremenom zatvaranju graničnih prelaza u zračnom saobraćaju za promet putnika u BiH, kojom se zabranjuje slijetanje i polijetanje s aerodroma u BiH radi zaštite od unošenja i širenja zaraznih bolesti.

Hrvatski

Eurowings potvrdio, ponovo počinju letjeti iz Sarajeva za Njemačku

Generalni direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić rekao je da je mala vjerovatnoća da će Eurowings ovog ljeta nastaviti sezonske letove iz Düsseldorfa i Stuttgarta

 

Aviokompanija Eurowings znatno je proširila svoj raspored letova od lipnja/juna 2020. i nastavit će letove za Bosnu i Hercegovinu.

U svom rasporedu taj avioprijevoznik planira da ponovo pokrene letove između Kölna i Sarajeva od 2. lipnja/juna.

Hrvatski

Lufthansa obnavlja letove, cilj joj je imati 1800 letova tjedno

Lufthansa, najjača kompanija grupe, obnovit će letove iz Frankfurta i manji broj iz Münchena prema europskim destinacijama, uključujući Majorcu te trinaest međunarodnih ruta.

 

Lufthansa planira idućeg mjeseca obnoviti letove za niz destinacija, uključujući Los Angeles, Toronto i Mumbai, pokušavajući reaktivirati dio aviona prizemljenih zbog pandemije koronavirusa, objavila je danas njemačka avio kompanija.

Sve članice grupe, koja je prepolovila svoje operacije obavljat će do kraja lipnja/juna 1800 letova tjedno, priopćila je uprava.

Hrvatski

Ovo su 3 najpopularnije avio linije koje donose preko 2 milijarde dolara zarade

Konzultantska kuća OAG objavila podatke prema kojima najviše novca donosi linija britanskog prijevoznika između New Yorka i Londona, a slijede ju Quantasov let između Sydneyja i Melbournea te Emiratesova linija London-Dubai.

Najnoviji podaci o profitabilnosti zrakoplovnih linija pokazuju da zračni prijevoznici najveći novac zarađuju na prekooceanskim letovima popularnima među poslovnim ljudima.

Hrvatski

Najveća svjetska aviokompanija u Zagrebu traži kabinsko osoblje i nudi 17.000 kn mjesečno

Neoporezivi prihodi, besplatni smještaj u Dubaiju, kao i prijevoz od i do radnog mjesta, ali i zdravstveno i dentalno osiguranje te ono najvažnije, mjesečna plaća od 17.000 kuna, samo su neke od pogodnosti rada za Emirates koji u Hrvatskoj traži kandidate za njihov međunarodni tim kabinskog osoblja.

Hrvatski

Pokrenuta jedina redovna aviolinija između Hrvatske i SAD-a

Najveći svjetski avioprevoznik American Airlines danas je pustio u promet jedinu redovnu avioliniju između Hrvatske i Sjedinjenih Američkih Država, prenosi Anadolu Agency (AA).

Novi letovi na relaciji aerodrom Dubrovnik (DBV) i međunarodni aerodrom Philadelphia (PHL) bit će na rasporedu tri puta tjedno tipom zrakoplova Boeing 767-300 od 8. lipnja do 29. rujna ove godine.

Tijekom rujna bit će dodan četvrti let tjedno kako bi se zadovoljila potražnja korisnika za putovanjima između ove dvije zemlje.

Hrvatski