Aluminij Mostar

Izraelski M.T. Abraham Group dao službenu ponudu za kupovinu Aluminija

Vlada Federacije BiH dobila je još jednu službenu ponudu za prodaju mostarskog Aluminija, navodi se u priopćenju kompanije M.T. Abraham Grupa.

 

Dodaje se da su se u četvrtak, 17. listopada/oktobra 2019. godine, u uredu Vlade FBiH u Sarajevu, Amir G. Kabiri, predsjednik M.T. Abraham Grupe i njegovi stručni tim sastali s premijerom FBiH Fadilom Novalićem i njegovim stručnim timom.

Pojašnjeno je da su sastanku prisustvovali zamjenica premijera i ministrica financija Jelka Miličević, kao i ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić.

Hrvatski

STIGLA PONUDA ZA ALUMINIJ? Navodno 200 milijuna eura, gradnja elektrane i povratak radnika

Prema neslužbenim informacijama iz izvora bliskih Vladi FBiH, na koji se poziva ovaj list, konzorcij je ponudio ulaganje od oko 200 milijuna eura, izgradnju posebne elektrane za "Aluminij" kao dugoročno rješenje snabdijevanja električnom energijom, otvaranje pogona za rad na završnim proizvodima od "Aluminija", te povratak svih radnika na svoja radna mjesta u roku od godinu dana.

Hrvatski

Kineski NFC potvrdio ozbiljne namjere za Aluminij

Ulazak kineskog giganta metalske industrije China Nonferrous Metal Industry's Foreign Engineering and Construction Co., Ltd. (NFC) u mostarski Aluminij sve je izvjesniji.

U sklopu akvizicije Aluminija grupacija M. T. Abraham poslala je skupinu stručnjaka za izradu due diligence analize.

Potencijalni kineski investitori potvrdili su ekskluzivno za Večernji list kako imaju ozbiljne namjere i da poduzimaju aktivnosti koje idu u smjeru stvaranja preduvjeta za konačnu odluku.

Hrvatski

Poduzetnik i vlasnik izraelskog nogometnog kluba zainteresiran za kupnju Aluminija

Sarajevski "Dnevni avaz" u utorak je objavio da se zaklada „M.T. Abraham“ koju vodi Amir Gross Kabiri, poduzetnik i vlasnik nogometnoga kluba "Hapoel" iz Tel Aviva, pojavila kao novi potencijalni kupac mostarskog "Aluminija", koji je prekinuo proizvodnju zbog nagomilanih gubitaka i nerentabilnog poslovanja.

Hrvatski

Klepić: Aluminij dobio 6 mjeseci, moguć skori početak proizvodnje u ljevaonici

Predsjednik Nadzornog odbora Aluminija d.d. Mostar Zdenko Klepić izjavio je u ponedjeljak da je Vlada FBiH na telefonskoj sjednici održanoj u petak donijela odluku o nastavku poslovanja Aluminija u okviru programa stabilizacije, što po njegovim riječima znači da u sljedećih šest mjeseci neće biti stečaja niti će netko moći blokirati račune Aluminija.

Hrvatski

Predstavnici firme iz Dubaija danas u Vladi FBiH

Multinacionalna firma „WAQT Trade LLC“ sa sjedištem u Dubaiju poslala je prije nekoliko dana na adresu Vlade FBiH pismo namjere u kojem je iskazala interes za kupovinu većinskog vlasništva nad mostarskim Aluminijem, kompanijom kojoj zbog enormnih dugova prijeti gašenje, piše Dnevni avaz.

Ova firma, koja okuplja vrhunske stručnjake iz oblasti proizvodnje aluminija, do sada je uložila 14,6 milijardi dolara u više državnih i nacionalnih projekata u svijetu.

Hrvatski

PISMA SU POSLANA: Aluminij se gasi!

''Izvještavamo vas kako će u subotu 6. srpnja 2019. godine doći do prestanka rada proizvodnih pogona Aluminija d.d. Mostar s početkom u 00:01 sati'', stoji u pismima kojeg je direktor Društva Dražen Pandža poslao Fondovima za zaštitu okoliša Federacije BiH i HNŽ-a, Upravi za civilnu zaštitu HNŽ-a te Policijskoj upravi Mostar, a koje je Bljesak.info imao na uvid. Kako je potvrđeno, informacije o gašenju poslane su i vladama Federacije BiH i Republike Hrvatske, koje su suvlasnice poduzeća.

Hrvatski

Uprava napušta Aluminij

''Cijela uprava Aluminija podnijet će ostavke'', objavio je Večernji list navodeći kako će ostavke podnijeti ''jer ne vide izlaz iz teške situacije i ne vjeruju u pomoć države''.  Informacija je potvrđena i za Bljesak.info.

Hrvatski