marketing

Jesu li i koliko se danas koriste tradicionalni kanali marketinga?

 

U eri u kojoj dominira najsuvremenija tehnologija i digitalna komunikacija, moglo bi se postaviti pitanje jesu li tradicionalni oblici marketinga još uvijek relevantni.

S usponom društvenih medija, optimizacijom pretrage na internetu, marketingom influensera i drugim digitalnim strategijama, lako je pretpostaviti kako su tradicionalne marketinške metode postale zastarjele. Međutim, pažljiviji pogled otkriva kako ove provjerene tehnike i dalje igraju značajnu ulogu u suvremenom marketinškom okruženju.

Hrvatski

Top 5 besplatnih marketing alata!

Suvremena tehnologija nam pruža neograničene mogućnosti i izvore samoedukacije, i stjecanja vještina pomoću kojih možemo relativno lako generirati zaradu online.

 

Bilo da ste početnik u marketingu, ili već uveliko iskusan marketar, današnji pristup internetu nam ujedno pruža i pristup neprocjenjivoj "biblioteci" informacija.

Preostaje nam jedino način na koji ćemo sve to iskoristiti, hoćemo li da usvojimo osnovno znanje ili da ga unaprijedimo, samim time usvajajući vještine u trendu.

Hrvatski

NATIVE ADVERTISING: Neprikriveno prikriveno oglašavanje?!

…u zadnje vrijeme učestala su pitanja i dvojbe, kako pravne tako i eticke naravi, u pogledu “prirodnog oglašavanja” (native advertising) kao jednog od mnogobrojnih pojavnih oblika oglašavanja, osobito u digitalnoj sferi, a koje zadnjih godina ima iznimnu popularnost te visok trend rasta ulaganja!*

I. DEFINIRANJE FENOMENA NATIVE OGLAŠAVANJA

Hrvatski

PROKLETSVO OGLAŠAVANJA: Sada ad blokeri!

Poslije tjednih oglasnih priloga u tisku i daljinskog upravljača kao alata za 'preskakanje' oglasa, sada su tu ad blokeri.

Nedvojbeno su oglasne poruke, oglasi i oglašavanje (kao i drugi oblici tržišnog komuniciranja) od iznimnog utjecaja na stavove i ponašanje potrošača, dakle svakoga od nas. Stoga je oglašavanje, zbog svoje esencijalne uloge (dosegnuti svakog pojedinca i utjecati na njegovo ponašanje na najjeftiniji način) stalno izloženo različitim ocjenama, kritikama, a često i raznorodnim prohibicijama (zabranama i ograničenjima).

Hrvatski

7 stvari koje trebate uraditi prije lansiranja marketinške kampanje

Svaka firma, velika ili mala, treba imati dobar marketing da bi došla do kupaca. U nastavku teksta vam donosimo sedam stvari koje trebate uraditi prije lansiranja svoje prve marketinške kampanje.

1. Napravite profile svojih kupaca

S ciljem da vaša marketinška kampanja ostvari uspjeh i bude zapažena kod kupaca, potrebno je da razumijete ko su vaši kupci i šta će ih zainteresirati za vas, vaše usluge ili proizvode. Napravite nekoliko profila svojih kupaca.

Hrvatski