OTEŽANI UVJETI ŽIVOTA
Grad koji je ostao bez jedine zlatarnice, pekare, mesnice, tržnice i trafike sada nema ni autobusni kolodvor
Manager.ba/Poslovni.hr BiH 04 siječnja, 2019

Srebrenička autobusna postaja zatvorena je i bit će prodana jer je vlasnik, tvrtka Drinatrans iz Zvornika, bila jamac poslovnom partneru koji nije vraćao dugove banci.

Autobusna postaja u Srebrenici (RS) prestala je s radom posljednjeg dana 2018. godine zbog dugova zvorničkog prometnog poduzeća Drinatrans, u čijem je vlasništvu bila.

Autobusi iz Srebrenice sada kreću s lokaliteta Lipa, neuređenog stajališta u središtu mjesta, javlja agencija Srna.

Momčilo Radović, direktor Drinatransa, rekao je novinarima da je tvrtka bila jamac poslovnom partneru koji nije platio dugove Bobar banci koja je u likvidaciji, pa je srebrenička autobuska postaja oduzeta kao hipoteka i prodaje se da bi taj dug bio namiren. Radović kaže da će ugovorene autobusne linije i dalje voziti po istom redu vožnje, ali putnici neće moći koristiti usluge autobusne postaje.

Na stajalištu Lipa, osim prometnog znaka za zaustavljanje autobusa, nema nadstrešnice, reda vožnje, niti proširenja za skretanje autobusa s ceste. Mladen Grujičić, načelnik srebreničke općine, rekao je da je dan prije zatvaranja doznao da autobusna postaja prestaje s radom.

"Razlozi za prestanak rada nisu mi poznati i to će biti problem koji ćemo morati rješavati nakon praznika. Autobusna postaja je u privatnom vlasništvu na čije poslovanje i odluke općina nije mogla utjecati", kaže Grujičić.

Nakon zatvaranja jedine zlatarnice, pekare, mesnice, tržnice i trafike u Srebrenici, a sada i autobusne postaje, dodatno su otežani uvjeti života i povećani troškovi opskrbe stanovništva tog grada u Bosni i Hercegovini.