PRESLAGIVANJE ZA ZIMSKU SEZONU
Wizzair odustao od baze u Tuzli, Zagreb ostao bez 3 Ryanairove linije
Manager Regija 23 srpnja, 2023

 

Wizz Air je obznanio kako planira prilagođavanje mreže i optimizaciju tržišta letova u Bosni i Hercegovini, premještajući u rujnu ove godine svoja dva zrakoplova bazirana u Tuzli u druge baze unutar mreže.


Wizzair ukida bazu u Tuzli....

Objašnjavaju svoju odluku promjenjivim ekonomskim okruženjem i operativnim izazovima uzrokovanih vremenskim prilikama u regiji.

– Izazovno makroekonomsko okruženje, kao i komplicirani vremenski uvjeti u regiji, poput čestih magli koje značajno utječu na operativne performanse, nažalost, onemogućili su nam održavati veliku mrežu letova s tuzlanskog aerodroma i bazirati naše zrakoplove tamo.

 Preraspodit će svoje kapacitete na druge rute s većom potražnjom.

– Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima na relacijama iz Tuzle do Basel Mulhousea, Dortmunda, Frankfurt-Hahna i Memmingena – navode.

– Putnici zahvaćeni ovim promjenama će biti obaviješteni putem e-maila i imat će mogućnost izbora između povrata 120 posto originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100 posto gotovinskog povrata novca ili alternativnog leta. Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira – navode iz Wizz Aira.

 

Ryanair ukida tri linije iz Zagreba

Niske cijene jedan su od ključnih recepata uspjeha Ryanaira pa se tako LCC udomaćio u najvećoj, zagrebačkoj zračnoj luci 2021., a letove još nudi iz Zadra, Pule, Splita, Dubrovnika, Rijeke i Dubrovnika.

Najpoznatiji i najveći europski niskotarifni avioprijevoznik (LCC) Ryanair objavio je na svojim stranicama priopćenje u kojem najavljuje zimski red letenja za Hrvatsku. 

Ryanair se hvali kako će ove zime putnicima iz hrvatske ponuditi rekordnih 404 tisuće sjedala na letovima prema europskim destinacijama do kojih će se moći za najmanje 29.99, odnosno 30 eura.

“Bilo da se želite malo sunčati, spustiti se na skijaške padine ili uživati u blagdanskoj sezoni u jednom od prekrasnih europskih gradova koji oduzimaju dah, nećete biti razočarani nenadmašnim izborom vrhunskih skijališta, božićnog sajma, sezonske kupovine i zimskog sunca destinacije koje nudimo po najnižim cijenama u Europi”, ističe Dara Brady iz Ryanaira.

Ryanair je ukinuo 3 linije iz Zagreba tijekom zimskog reda letenja za 2023./2024. godinu. 

 

Manager.ba
 

Povezani članci

1

2

Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji