ENTERPRISE INVESTORS
Prodat ćemo Studenac, Fortenova nas ne zanima
Manager Regija 25 ožujka, 2024

Njihovu pažnju trenutno privlači sektor zdravstva i tehnologije. Ne žele otkriti detalje, ali Kędzia je dao naslutiti kako se sprema neka kupnja. 

 

Poljski Enterprise Investors ima "velike apetite u regiji", istaknuo je Michaał Kędzia, partner zadužen za ulaganja u Sloveniju i Hrvatsku. Jedna su od najvećih privatnih private equity kompanija u srednjoj i jugoistočnoj Europi, a u regiji poznatiji kao vlasnici maloprodajnog lanca Studenac i pekarskog Pan-pek u Hrvatskoj. 

Njihovu pažnju trenutno privlači sektor zdravstva i tehnologije. Ne žele otkriti detalje, ali Kędzia je dao naslutiti kako se sprema neka kupnja. 

Kędzia prokomentirao kako ga Fortnenova uopće ne zanima, ušli su u maloprodaju preko Studenca i od njega napravili čudo. Studenac je doslovno procvao u njihovim rukama, od skromnog lanca sa 390 trgovina te 2018. godine - danas zapošljava gotovo 6.500 ljudi i ima više od 1.250 prodavaonica, s ciljem daljnjeg širenja u Hrvatskoj. Studenac je lani imao promet od gotovo 700 milijuna eura, a Pan-pek je dosegnuo 51 milijun eura.

"U procesu smo razmatranja strateških opcija vezanih uz Studenac", rekao je Kędzia i istakao kako će proces "jednom kad započne, biti vrlo brz kako ne bismo ugrozili operativno poslovanje".

Manager.ba

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti