LAKTAŠI
MAHLE otvorio novi pogon vrijedan 20 milijuna eura
Manager BiH 23 travnja, 2024

Novi pogon kompanije MAHLE Electric Drives Bosnia danas je otvoren u Industrijskoj zoni Aleksandrovac u Laktašima. Ceremoniji otvaranja nazočio je veliki broj zvanica i uposlenika kompanije koja u Laktašima uspješno posluje više od 20 godina. 

 

- Jako nam je važno što smo uspjeli otvoriti ovaj pogon, nakon samo tri godine. Što se tiče grupacije MAHLE, u Laktašima smo već 20 godina, a sada smo se proširili i u Poslovnoj zoni Aleksandrovac. Jako smo ponosni što smo ovdje, praktično na pragu Evropske unije i ovo je jako važan korak za našu grupaciju. Došli smo prije 20 godina, a tu smo da ostanemo još koju deceniju - poručio je  Guntram Haas, direktor operacija poslovne jedinice Elektronika i mehatronika, MAHLE grupa.

Novi proizvodni pogon, koji se prostire na 30.908 m2 unutrašnjeg prostora i 37.600 m2 vanjskog uređenja, među najvećim je investicijskim projektima u Republici Srpskoj. U njemu će se proizvoditi autodijelovi – linija rotera, montažna linija poklopaca i nosača četkica.

U novo postrojenje za proizvodnju, logistiku i prateće funkcije za komponente s unutarnjim sagorijevanjem u Aleksandrovcu MAHLE je investirao 20 milijuna eura i zaposlio 100 novih radnika u 2023, a plan je u ovoj godini zaposliti još 300, pa bi ukupan broj uposlenika u pogonima u Laktašima trebao biti oko 1.000.

Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti