"PRVIH 50 GODINA"
Feal proširuje proizvodnju - novi pogoni u Karlovcu, Širokom Brijegu i Ljubuškom 
Manager BiH 24 ožujka, 2023

U tijeku su radovi, a bit će okončani ove godine, na otvaranju dviju novih preša u Širokom Brijegu i Karlovcu, kao i otvaranju novog proizvodnog pogona u Ljubuškom

 

Feal iz Širokog Brijega prvi je i najveći proizvođač aluminijskih profila na bh. tržištu.

Proizvodni kapaciteti iznose 88.000 tona aluminija godišnje, koje obrade u svojim pogonima s pet preša. U tijeku su radovi, a bit će okončani ove godine, na otvaranju dviju novih preša u Širokom Brijegu i Karlovcu, kao i otvaranju novog proizvodnog pogona u Ljubuškom. Tako će se kapaciteti tijekom 2023. godine proširiti za 27.000 tona. 

Feal pokreće i novi pogon za elektrostatsko bojanje, te pogon za strojnu obradu na 4.500 četvornih metara, novu liniju za spajanje profila s termičkim mostom. 

Feal je specijaliziran je za projektiranje aluminijskih sustava i daljnju preradu aluminija od same ideje do finalnog proizvoda u graditeljstvu i industriji. U okviru poslovanja vezanog uz segment industrijskih profila Feal je fokusiran na oblasti automobilske, kamionske i željezničke industrije te brodogradnje i elektroindustrije, navode iz ove kompanije. Tvrtka zapošljava 750 radnika.

Dugi niz godina Feal je jedan od najvećih bh. izvoznika, a na inozemna tržišta plasira više od 80% svojih proizvoda. A surađuje s gospodarskom elitom, svjetski prepoznatim tvrtkama, kao što su Schmitz Cargobull​, Bombardier, Deutsche Bahn, Siemens, Lindner, Raico...


Večernji list / Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
ALISA GEKIĆ, LINK
LiNK je kreirao više od 4.000 radnih mjesta
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
Savjeti