SVE BOLJE POSLOVANJE
Zračna Luka Tuzla povezana sa 16 gradova Europe
Manager BiH 30 ožujka, 2023

Ljetni red letenja na Međunarodnom aerodromu Tuzla (MAT) koji se primjenjuje od 26. ožujka ima povećan broj dolazaka i odlazaka zrakoplova na tjednoj razini.

 

"Od sutra ponovno imamo liniju za danski Billund, a ostale destinacije smo zaržali, s tim da smo neke povećali sa dvije na tri ili sa tri na četiri leta tjedno. Sada tjedno imamo oko 100 operacija, što dolazaka, što odlazaka", kaže direktor MAT-a Dževad Halilčević.

"Povećali smo broj polazaka za najatraktivnije destinacije, dodaje Halilčević, a to su lnije za Memmingen, Malmo, Basel, Dortmund, a Beč je ostao na pet polazaka tjedno. Od početka lipnja do početka rujna imat ćemo čarter letove za Antalyju. Tijekom ljeta ćemo vjerovatno imati još novih linija i o tome pregovaramo. Trenutno imamo 16 destinacija i sve su u Zapadnoj Europi – navodi Halilčević.

Na tuzlanskoj zračnoj luci u tijeku su tri veća infrastrukturna projekta, izgradnja Atrija je pri kraju, gradi se i treći gate koji bi trebao biti završen do kraja kolovoza, a uskoro treba početi i izgradnja parkinga.

"O početka ove godine do 27. ožujka prevezli smo 150.000 putnika, a godišnji plan nam je 600.000. Pri tome druga polovina siječnja, veljača i ožujak nisu toliko atraktivni mjeseci za putovanja", zaključio je Halilčević.


Manager.ba
 

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim