PROMET
Znamo kad će biti pušten dvosmjerni promet u tunelu Vranduk
Manager.ba/akta.ba BiH 10 listopada, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Dvosmjerni promet u tunelu Vranduk, u obje kolovozne trake, trebalo bi da se pusti do kraja listopada/oktobra 2019. godine, kazali su za Akta.ba u JP Ceste Federacije BiH d.o.o.

Kako kažu, rokovi realizacije Projekta rekonstrukcija tunela Vranduk II i rekonstrukcija mostova Bosna IV i Bosna V, na magistralnoj cesti M-17, dionica Topčić polje – Lašva je početak iduće godine.

"Prema ugovoru, rok za završetak svih radova je 18.3.2020. godine", preciziraju iz Cesta FBiH.

Dodaju da se radovi izvode u tri smjene na kojima je angažirano 92 radnika, te da s obzirom na okolnosti oni solidno napreduju.

Zbog velikog prometa na ovoj magistralnoj cesti stvaraju se i velike kolone, a gužve i višesatni zastoji, postali su svakodnevica vozača.

Budući da se u javnosti govori o kašnjenju i sporijem izvođenju radova, Ladislav Bevanda, direktor Heringa, navodi za naš portal da se na ovom projektu ne kasni, te da su već duže vrijeme u komunikacijama potpuno netočne informacije.

"Na ovom projektu se ne kasni. Samo je za međufaza dogovoreno neslužbeno da se, ako može ikako pusti dvosmjeran promet do 1.11., onda ostatak instalacije raditi uz povremena zatvaranja noću do završetka. Inače, ugovoreni dovršetak radova je u ožujku/martu 2020. a ne 31.10.2019. Zbog toga nam je naloženo raditi pod prometom cijelo vrijeme, i u tri smjene, iako je ugovorom predviđeno da 4 mjeseca bude potpuno zatvoren promet", istakao je on.

Podsjećamo, za vrijeme izvođenja radova u tunelu, alternativni pravac za putnički promet i vozila do 7,5 t jeste regionalna cesta R445 Nemila - Banlozi – Zenica.

Tagovi:
Povezani članci

1