EDUKACIJE
Znalac Digitalac – Besplatna vikend radionica za polaznike uzrasta 15 – 25 godina
manager.ba BiH 29 rujna, 2020

Polaznici će biti obučeni da poznaju osnove grafičkog dizajna, web dizajna, kao i osnove marketinga i oglašavanja na internetu (digitalnog marketinga). 

 

Srednjoškolci i studenti uzrasta 15 – 25 godina ovu jesen imat će priliku da usvoje nova digitalna znanja i vještine na vikend radionici „Znalac Digitalac“ koju organizira Centar za Digitalni Razvoj Banja Luka, a realizira Moja Digitalna Akademija.

Deset polaznika koji budu ispunjavali uvjete za učešće u radionici će kroz stvarne primjere i praktičnu nastavu usvojiti tržišno primjenjiva znanja i osnovne vještine iz oblasti informacijskih tehnologija koji nisu predmet učenja tijekom redovnog školovanja.

Polaznici će biti obučeni da poznaju osnove grafičkog dizajna, web dizajna, kao i osnove marketinga i oglašavanja na internetu (digitalnog marketinga). 

Nastava će se odvijati u trajanju od ukupno 12 časova, raspoređenih u dva vikend dana. 

Početak “Znalac Digitalac” radionice planiran je 17. oktobra 2020. godine. 

Polaznici će naučiti: 

   Koji su to najtraženiji digitalni poslovi i koje vještine su im potrebne kako bi uspješno počeli da zarađuju, bilo kao frilenser ili radeći unutar firme, organizacije ili agencije?

-    Što je potrebno da bi se napravio kvalitetan web stranica i koja znanja su neophodna da posjeduju kako bi se bavili web dizajnom?

-    Koje su osnove grafičkog dizajna, na kojim mjestima mogu pronaći besplatnu i kvalitetnu edukaciju online, gdje se nalaze besplatni resursi za rad i kako početi s radom kao freelance grafički dizajner? 

-    Koje su osnove marketinga na društvenim mrežama, kako kreirati sadržaj za social media platforme, kako ga oglašavati i kako uspješno komunicirati s ciljanom publikom? 

Na vikend radionicu „Znalac Digitalac“ mogu se prijaviti svi zainteresirani za učenje digitalnih vještina, starosne dobi do 15 do 25 godina. Prednost imaju polaznici koji dolaze iz socijalno ugroženih kategorija.

 

Centar Za Digitalni Razvoj Banja Luka u proteklom periodu već je realizirao dvije uspješne radionice za srednjoškolce i studente iz ranjivih socijalnih grupa.

„Tijekom 2019. godine realizirali smo „Ljetnu školu digitalnih vještina“ i IT radionicu „Ja na webu“ gdje smo imali priliku da se družimo s mladim ljudima koji su pokazali veliki talenat i interesiranje za digitalne poslove. Vodeći se prethodnim iskustvom i željom da što veći broj mladih ljudi na vrijeme upoznamo s mogućnostima koje nude digitalne tehnologije organizirali smo vikend radionicu „Znalac Digitalac“ na kojoj očekujemo jednako interesiranje i entuzijazam polaznika koji smo imali i u prethodnim radionicama. Radujemo se novim projektima edukativnog karaktera i zadovoljstvo nam je raditi s mladim ljudima.“ – rekli su iz Centra Za Digitalni Razvoj.

Više informacija o načinu prijave na radionicu „Znalac Digitalac“ možete da pronađete na web stranici Centar Za Digitalni Razvoj.

Prijave su otvorene do 16. listopada/oktobra 2020. godine.

Radionica „Znalac Digitalac“ biće održana u skladu sa svim mjerama koje su propisane zbog trenutne pandemije virusa COVID-19.

Povezani članci

1

2