BIJELJINA
Završen peti Poslovni forum menadžera 2019. u Bijeljini
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 21 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Digitalne transformacija je kontinuirani proces koji nije uvijek jednostavan, ali bez kojeg poslovanje u svijetu više nije moguće, jedna je ključnih poruka koju je, pred skoro 300 sudionika, tijekom drugog dana petog Poslovnog foruma menadžera u Bijeljini 2019, iznijela key note predavač Dragana Đermanović.

Tijekom drugog dana sudionici su imali priliku da slušaju i sudjeluju u dvije panel diskusije, na kojima su svoja iskustva podijelili istaknuti stručnjaci iz javnog i privatnog sektora iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Panel diskusijom ”Kako poboljšati poslovno okruženje, dijalog donosila a odluka i privrednika” zaokruženo je peto izdanje Foruma.

Podrška šire društvene zajednice, restrukturiranje javnih poduzeća, smanjenje opterećenja za realni sektor, ali i parafiskalnih nameta – samo su neka od gorućih pitanja i izazova koje je potrebno hitno rješavati, na svim nivoima vlasti u zemlji, zaključili su sudionici.

“Zakonodavstvo i privreda moraju da grade partnerstvo. Treba raditi na edukaciji državnih službenika. Privrednici moraju ulagati u infrastrukturu i zaposlene”, kazao je Srđan Praštalo, direktor Vela Consultinga i jedan od sudionika ove panel diskusije.

Drugi dan Foruma sudionici su imali priliku da slušaju predavanje Dr Dragane Đermanović koja je govorila na temu Digitalne transformacije – koliko je bitno da budemo u toku sa suvremenim trendovima, šta znači digitalna pismenost i koliko je važna za razvoj privatnog i javnog sektora.

Predstavila je i konkretne primjere na koji način se digitalna tehnologija može upotrijebiti za napredak u poslovanju, bez koje poslovanje ne može biti konkuretno na tržištu rada.

“Najbitnije je konstatno usavršavanje i rad na sebi. Bitno je da aktivno pratite teme koje su bitne za vaš posao i da pratite aktualna dešavanja i djelujete u skladu sa njima.” kazao je Tomaž Orešić, potpredsjednik kompanije Resalta iz Slovenije, tokom panel diskusije o izazovima za poslovanje na različitim tržištima.

Poslovni forum menadžera trajao je dva dana tijekom kojih je održano pet predavanja sa vodećim stručnjacima iz svojih oblasti i četiri panel diskusije.

Povezani članci

1