ŽELJEZO I PRATEĆI MINERALI
Zatražene dozvole za geološka istraživanja kod Jablanice
Manager BiH 26 siječnja, 2023

U Prostornom planu općine Jablanica područje istraživanja na području Tovarnice označeno je kao potencijalno za istraživanje i eksploataciju

 

Načelnik Jablanice Damir Šabanović održao je radni sastanak s predstavnicima tvrtke AD Harbi iz Sarajeva koje je predvodio direktor Muhamed Harbinja.
Tema sastanka bila je upoznavanje sa profilom tvrtke koja se bavi geološkim istraživanjima mineralnih resursa i prirodnih bogatstava u Bosni i Hercegovini, te upoznavanje s projektom detaljnih geoloških istraživanja rude željeza i pratećih minerala na području Tovarnice u jablaničkoj općini.

U tom smislu AD Harbi uradila je “Projekat detaljnih geoloških istraživanja rude željeza i pratećih minerala na području Tovarnice”. 

Predstavnici tvrtke posebno su naglasili kako je predmetni teren u Prostornom planu općine Jablanica označen kao potencijalan za istraživanje i eksploataciju, dok je Strategijom razvoja općine Jablanica kao strateški cilj (između ostalog) definirano potpisivanje najmanje jednog sporazuma o istraživanju i investiranju u eksploataciju rude.

AD Harbi informirala je sudionike sastanka kako je od Ministarstva građenja i prostornog uređenja Hercegovačko-neretvanskog kantona zatražila urbanističku suglasnost za detaljna geološka istraživanja, te uputila zahtjev za izdavanje odobrenja za izvođenje geoloških istraživanja Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije.

Manager.ba

Povezani članci

1

2

Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - Liječenje prijeloma i ozljeda kralježnice
NOBEL CORPORATION
Kako je Tornado izbrisao sramotni grafit u Mostaru
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijenta – prevencija iznenadne srčane smrti