IZVOZE NA 5 KONTINENATA
Zastava oružje očekuje ugovore vrijedne 55 milijuna dolara
Manager Regija 31 listopada, 2023

Zastava oružje planira tijekom sljedeće godine ugovoriti i realizirati poslove u vrijednosti između 50 i 55 milijuna dolara, rekao je generalni direktor Saša Milošević. On očekuje da će tvornica u narednom periodu “krenuti sa razvojem, podizanjem proizvodnje i uspješnim poslovanjem”.

Planirani ugovori za 2024. godinu se odnose na vojni i lovačko–sportski program oružja, a Zastavini proizvodi se izvoze na svih pet kontinenata.

“Osim Srbije, to su tržišta u Africi, na Bliskom istoku, europska tržišta su interesantna za lovačko-sportski program, a ugovor koji imamo sa predstavnikom u Americi je planiran na oko dvadesetak milijuna dolara”, rekao je Milošević novinarima nakon svečanosti obilježavanja 170. godišnjice rada i postojanja te tvornice.

U Zastava oružju trenutno radi 2.260 radnika, a trenutno su u fazi prijema mladih ljudi, jer dosta zaposlenih odlazi u mirovinu.

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović je rekao novinarima kako je Vlada Srbije u posljednjih nekoliko godina osigurala dva investicijska ciklusa za svih 17 tvornica obrambene industrije, a kragujevačka tvornica je, pojedinačno, dobila najveći dio. Drugi investicijski ciklus za sve tvornice obrambene industrije je, kako je rekao, iznosio 100 milijuna eura, a prvi “nešto malo manje”.

“Zastava oružje će dobiti investiciju da se osvoje najnovije tehnologije i postavi linija za proizvodnju brzim tehnologijama male komponente naoružanja, kao i investiciju za proizvodnju komponente krupnog naoružanja, odnosno namjera je da se kalibri koji se prave u ovoj tvornici povećaju”, najavio je Miloradović i objasnio da je riječ o topovskom oružju. 

 

poslovni.hr / Manager.ba

Najnovije vijesti
Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim