SVIĐA LI VAM SE?
Zarin novi logo može biti budućnost brendiranja
Manager.ba/media-marketing.com Svijet 05 veljače, 2019

Poznati dizajner Erik Spikermann napisao je da je to najgori logo koji je vidio zadnjih godina i zapitao se da li ga je uradio jedan od robota koji će zamijeniti ljude. 

Kontraverzni dizajn odražava evoluciju modnog brendiranja, ali kako piše Fast company, novi dizajn loga Zare izazvao je različite reakcije na društvenim mrežama.

Podsjeća na stari logo iz 2011. godine, sastavljen od četiri slova imena, osim što su ovoga puta slova dosta zbijena.

Dok je prethodni logo zbog razmaka slova stvarao osjećaj minimalizma, novi približava slova, što se može tumačiti očiglednim odmakom od minimalizma koji preferiraju tehnološke kompanije poput Googlea i Ubera, ka složenijim koji su uobičajeni za dizajnerske kuće kao što su Gucci i Bvlgari.

Novi izgled je dizajnirala agencija Baron i Baron, čiji je osnivač Fabien Baron, poznat po toj vrsti kompresovanog, preklapajućeg stila, a kako navode, radio je i mnogo vizualnih slika za Zarinu novu marketinšku kampanju.

Baron je sudjelovao u dizajniranju tipografjie za mnoge modne brendove.

Novi izgled Zare možda signalizira njihove ambicije da zauzmu mjesto među luksuznim modnim kućama, piše Fast Company.

Na društvenim mrežama ima dosta komentara koji ne podržavaju ovakav logo.

Poznati dizajner Erik Spikermann je napisao da je to najgori logo koji je vidio zadnjih godina, i zapitao se da li ga je uradio jedan od robota koji će zamijeniti ljude.

Drugi komentari su da ako Zara tako nastavi sa zbližavanjem slova, na kraju će im logotip biti samo jedan crni pravokutnik.

Kako piše FC, mnogi dizajneri smatraju da je ovo veliki iskorak za Zaru, s obzirom na to da je u prošloj godini jedan od najvećih dizajnerskih trendova bio sans-serif logotip sa prevelikim razmakom između slova.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Kako izgraditi osobni brend - 5 ključnih elemenata
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna