DEPONIJA UBORAK
Zahtjev članova UO Asocijacije poduzetnika Hercegovine za hitno rješenje situacije smeće u Gradu Mostaru
Manager.ba/ap-herc.ba BiH 19 lipnja, 2019
Izvor fotografije:
ap-herc.ba

Zahtjev prenosimo u cijelosti:

"Poštovani, u ime Asocijacije poduzetnika Hercegovine tražimo da se pronađe hitno rješenja za trenutačno neizdrživu situaciju u gradu Mostaru, prouzročenu kolapsom aktivnosti po pitanju odvoženja komunalnog otpada.

I sami ste više nego svjesni da obitelji pate, djeca se ne mogu bezbrižno igrati, naš posao i suradnja s inozemnim poslovnim partnerima postaju sve upitniji, jer moramo uvijek iznova objašnjavati situaciju koja je došla do najviše točke usijanja.

Tražimo hitno rješenje situacije na zadovoljstvo i u korist svih nas.

Duže od tjedan dana svi smo primorani gušiti se u smradu smeća koji iz dana u dan postaje neizdrživiji i loše utječe na zdravlje svih ljudi, a pogotovo na zdravlje naše djece.

Visoke temperature samo pogoduju širenju neugodnog mirisa te strahujemo da bi se uskoro mogle pojaviti i zaraze, kao i najezda divljih životinja i glodavaca.

Ovakva slika grada nije nikakav katalizator ni za turizam, nego naprotiv!

Svakoga dana imamo priljev turista koji sada umjesto slika naših povijesnih znamenitosti, naših prirodnih ljepota i kulturnog naslijeđa slikaju natrpane kontejnere i odnose sa sobom sliku zapuštenog i zagađenog grada.

Mi trebamo biti više od takve slike koja upućuje na neorganiziranost, neciviliziranost i izostanak urbanoga duha našeg grada.

Mi trebamo biti primjer drugim gradovima i općinama. Situacija postaje neizdrživa, zato apeliramo na što žurniji pronalazak rješenja.

Problemi koji se drže ispod tepiha napokon trebaju svoje trajno RJEŠENJE.

Želimo čistu Neretvu, ispražnjene i uredne kontejnere za otpad i mirisno ljeto.

S poštovanjem, Upravni odbor APH"

Povezani članci

1

Tagovi:
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo