PROJEKTI
Za dvije i pol godine preko Save će prijeći most
Manager.ba/bljesak.info BiH 08 listopada, 2019
Izvor fotografije:
bljesak.info

Izgradnja mosta na Savi kod Gradiške trebala bi početi u petak, 11. listopada/oktobra, uvođenjem izvođača u posao vrijedan oko 23,5 milijuna KM, s rokom za završetak 30 mjeseci, rečeno je Srni u Ministarstvu komunikacija i prometa u Vijeću ministara.

Pomoćnik ministra za prijevoz i infrastrukturu Mladen Goluža izjavio je Srni da će most biti dug 460 metara i imat će četiri prometne trake - po dvije iz svakog smjera, široke 3,75 metara.

Goluža je istakao da je prilikom projektiranja mosta vođeno računa da zadovoljava zahtjevima plovnog prometa Savom, te će srednji raspon preko korita rijeke biti dug 170 metara.

Podsjetio je kako su Vijeće ministara i Vlada Hrvatske 2011. godine potpisali ugovor o izgradnji ovog mosta i priključnih dionica s hrvatske strane, kao i od Gradiške prema Banja Luci i dalje kako bi bio spojen s Koridorom Vc.

"Investitori projekta vrijednog oko 23,5 milijuna KM su Ministarstvo komunikacija i prometa, te Hrvatske ceste, a izvođač radova je konzorcij koji čine Integral inženjering iz Laktaša, Đuro Đaković montaža iz Slavonskog broda, te Mont montaža iz Zagreba", precizirao je Goluža.

Ocijenio je kako je most bitan za cestovno povezivanje dvije zemlje, kao i za prekograničnu suradnju. 

Tagovi: