CHALLENGE TO CHANGE
Za 35 kompanija izdvojeno 879.880 eura
Manager.ba/akta.ba BiH 18 veljače, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Ambasador Švedske u BiH Anders Hagelberg u petak je uručio u Sarajevu certifikate predstavnicima 35 kompanija koje su ispunile uvjete drugog javnog poziva za dodjelu grant sredstava iz "Challenge to change" projekta. 

Za realizaciju njihovih projekata iz "Challenge to change" fonda bit će izdvojeno 879.880 eura, a ukupna vrijednost projekata je 2,55 milijuna eura.

Ambasador Hagelberg je izjavio da je Ambasada Švedske za četiri godine trajanja projekta izdvojila četiri milijuna eura  podrške za oko 150 kompanija.

 

 

"Vrlo smo sretni što možemo s naše strane podržati ove izvanredne ljude i njihove briljantne ideje, kao i vizije za budućnost ove zemlje.", rekao je Hagelberg. 

Projekt "Challenge to change" uspostavljen je u Bosni i Hercegovini zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju - Sida/Ambasade Švedske u BiH.

Dostupan je mikro, malim i srednjim poduzećima iz cijele BiH, kao i malim i srednjim poduzećima iz Švedske koja imaju interes u BiH.

Kompanije koje zadovolje uspostavljene kriterije mogu aplicirati za grant sredstva u maksimalnom iznosu do 30.000 eura, što predstavlja 50 posto ukupne investicije.

"Challenge to change" projekt provode Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Republička agencija za razvoj malih i srednjih poduzeća (RARS).

Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska. 

Tagovi: