NOBEL CORPORATION
Zašto su Atlantic konvektori najisplativiji sustav grijanja?
Manager.ba/Nobel.ba BiH 29 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
nobel.ba

Sigurno se sjećate vremena kada su dizelski motori u automobilima bili znatno povoljniji od benzinskih koji su bili na lošem glasu kao puno skuplji i neisplativi. Stvari su se na tržištu mnogo promijenile od tog vremena.

 

Cijena benzina, koji je u nekim trenucima bio i duplo skuplji od dizela, sada je gotovo izjednačena s cijenom dizela. A potrošnja mnogo više ovisi o kvaliteti automobila i korištenju napredne tehnologije nego o vrsti goriva.

Bez obzira na to, i dalje ćete često čuti kako je dizelski motor mnogo isplativiji, a benzin skup, ne uzimajući u obzir sve ostale faktore koji utječu na potrošnju i cijenu.

Ista stvar je i s grijanjem na struju.

 

Cijena energenata varira

Neopravdano je grijanje na struju na lošem glasu kao najskuplja varijanta grijanja koja će vam isprazniti novčanike tijekom zimskih mjeseci.

Grijanje na plin ili na drva može biti iznimno skupo. Cijena plina na tržištu može varirati i ovisi o mnogim faktorima, ponajprije kretanju cijene nafte na tržištu, kao što i cijena drva može varirati, a ovisi o kvaliteti drva koje se koristi za ogrjev, mogućnostima dovoza i pripreme drva za sezonu grijanja.

Grijanje na drva može biti jako skupo

 

Jeftino grijanje na struju

Grijanje na struju može biti najjeftinija i najučinkovitija metoda grijanja u najhladnijim mjesecima, a posebno učinkovita u prijelaznom razdoblju kada je potrebno tek malo temperirati prostor u kojem boravite. Konvektori na struju savršen su izbor za samostalno grijanje bilo kojeg prostora, kao i nadopuna postojećim sistemima grijanja. A pokazali su se i kao veliki štediše vašeg novca.

Naravno, ne svi konvektori, ovisi to o njihovoj kvaliteti.

Atlantic konvektori su savršen izbor za komforno i jeftino grijanje na struju, a rade na principu prirodne izmjene zraka. Uvlače hladan zrak s dna prostorije koji potom zagrijavaju i toplog ga vraćaju u prostoriju gdje se on diže gore. Kako se hladi tako se opet spušta prema dnu i proces kreće ispočetka. Takvi ciklusi grijanja zraka omogućuju da je u sredini prostorije uvijek optimalna temperatura.

Ujedno, za razliku od svih ostalih vrsta grijanja, Atlantic konvektori na struju ne isušuju zrak u prostoriji, što ih čini idealnim izborom za ljude koji imaju problema s dišnim sustavom.

Konvektori na struju su učinkovitiji sistemi grijanja od grijanja na drva ili plin

 

Jednostavnost upotrebe

Atlantic konvektori se nevjerojatno jednostavno montiraju, u potpunosti se prilagođavaju vašim potrebama, a posebnu temperaturu možete zadati u svakoj prostoriji. Poželjet ćete da vam je dječja soba ipak malo toplija od vaše tijekom noći. To nije nikakav problem za revolucionarne Atlantic konvektore na struju jer ih odlikuje iznimno precizan i osjetljiv termostat koji registrira svaku najmanju promjenu temperature, čak i promjenu od 0,1°C. Termostat putem sonde provjerava temperaturu u prostoriji svakih 40 sekundi. Nema šanse da se promijeni temperatura u prostoriji, a da on to ne registrira. 

Budite sigurni da će vaš dom ili ured biti uvijek na istoj temperaturi, uz najmanju moguću potrošnju struje. Štoviše, pojedini konvektori imaju mogućnost da se unaprijed programira način rada 24/7 i tad se konvektor nikad ni ne gasi, ali isto tako nikad ne rade bespotrebno. To je najučinkovitiji i najisplativiji način rada konvektora.

 

Atlantic konvektori na struju

Nobel u ponudi ima samo najsuvremenije Atlantic konvektore na struju poput F119 i F129 modela i Altis Ecoboost konvektora.

Atlantic F119 konvektor na struju idealan je za osobe koje većinu svog vremena provode kod kuće i u mogućnosti su da prema potrebi određuju temperaturu prostorije. Naime, ovaj se uređaj ne može unaprijed programirati na rad 24/7. Predstavlja idealno rješenje za objekte u kojima se tek povremeno boravi poput vikendica jer brzo zagrijava prostor.

Pomoću Atlantic F129 konvektora na struju možete uštedjeti dodatnih 25% energije ako na temelju svog ustaljenog dnevnog ritma točno odredite kada želite da se uređaj upali ili ugasi. Radi se o uređaju koji omogućuje programiranje načina rada 24/7 i potpune prilagodbe vašem dnevnom rasporedu.

Atlantic Altis Ecoboost konvektor na struju jednako tako idealan je za ljude koji imaju ustaljenu dnevnu rutinu pa mogu unaprijed programirati uređaj kada da se upali ili ugasi, ali donosi još jednu novost. Za razliku od ostalih konvektora na struju ima senzor pokreta pa, bez obzira jeste li ga programirali da je u određeno vrijeme uključen, a vas nema doma, uređaj će to registrirati i prema tome prilagoditi svoj rad. Uštedjet će vam i do 35% energije.

Ne propustite opremiti svoj dom najisplativijom opcijom grijanja.

Tagovi: