AVIOKOMPANIJE
Wizz Air uvodi novu liniju iz Tuzle
Manager.ba BiH 16 ožujka, 2018

NISKOTARIFNA LINIJA IZ TUZLE ZA BADEN-BADEN. 

Nova linija: TUZLA-BADEN BADEN
Prvi let: 18. juni 2018. 
Red letenja: Dva puta sedmično, ponedjeljak i petak
Cijena od: 14.99 EUR / 29.99 KM
WIZZ letovi iz Tuzle: 15 destinacija prema 6 država

Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi i jedan od avioprijevoznika sa najbržom stopom rasta u Evropi, najavila je novu liniju iz Tuzle za njemački Baden-Baden.

Prvi let nove niskotarifne Wizz Air linije zakazan je za 18. juni i saobraćat će dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, otvarajući odlične nove mogućnosti putovanja za građane i građanke BiH i njihove goste sa početnom cijenom od 29.99 KM.
Baden-Baden će tako postati sedmi njemački grad za koji će Wizz Air letjeti. Nestrpljivi putnici koji planiraju godišnje odmore ili vikend putovanja, imat će priliku otkriti ovu prekrasnu regiju i uživati u gradskim kafićima na otvorenom, modernim buticima, neobičnim vrtovima kao i termalnim kupalištima.

Kao pionir najniže cijene avio karata u Europi, Wizz Air odgovara na potražnju svojih kupaca i nastoji stvoriti više mogućnosti i dalje proširiti svoju mrežu iz Tuzle. U 2018. godini ukupno 15 destinacija iz 6 država bit će dostupno iz Tuzle, što dodatno doprinosi rastu lokalne privrede, avioindustrije, turističke i ugostiteljske ponude te poboljšanju poslovnih veza između zemalja.

Voditeljica odjela korporativnih komunikacija kompanije Wizz Air, Sorina Ratz, istakla je:

“Veoma smo sretni što danas možemo objaviti našu petnaestu Wizz liniju iz Tuzle za Baden-Baden. Naglašavajući našu posvećenost regionu, radujemo se nastavku uspješnog partnerstva sa Međunarodnim aerodromom Tuzla i dovođenju još više uzbudljivih mogućnosti putovanja koja na najbolji način mogu zadovoljiti potrebe naših kupaca. Naša nova linija omogućit će građanima i građankama BiH pristup jednom veoma popularnom evropskom gradu, bilo za vikend putovanje ili poslovni put, sa cijenom od 29.99 KM (karta u jednom smjeru sa svim uključenim taksama i neobaveznim troškovima). Naša uvijek pristupačna posada priprema toplu dobrodošlicu svim putnicima i putnicama koji se ukrcaju u jednu od najmlađih avio flota u Evropi”.

Generalni direktor aerodroma Tuzla, Rifet Karasalihović, istakao je da se otvaranjem nove linije sa aerodroma Tuzla za Baden-Baden nastavlja uspješna saradnja između aerodroma Tuzla i aviokompanije Wizz Air. “Zadovoljstvo mi je i konstatovati činjenicu da je na krilima te saradnje u prošloj godini putem aerodroma Tuzla prevezeno više od pola miliona putnika. Ovaj zajednički razvojni projekat inicirao je i potrebu za rekonstrukcijom i dogradnjom zgrade putničkog terminala. Radovi na ostvarenju tog cilja su u svom punom jeku, a danas evo imamo priliku predstaviti i budući projekat izgradnje objekta atrijuma sa poslovnim prostorijama, parkingom i vanjskim uređenjem – čime bi se prostor oko terminala efikasno iskoristio i upotpunila ponuda svim korisnicima usluga aerodroma Tuzla“.

O kompaniji Wizz Air

Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi čija flota obuhvaćša 90 aviona tipa Airbus A320 i Airbus A321 i koja u ponudi ima preko 600 destinacija sa 28 aerodroma i povezuje 145 destinacija u 44 zemlje. Wizz Air ima tim od oko 3.500 profesionalaca koji nude izvanrednu uslugu i veoma niske cijene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor 23,8 miliona putnika u fiskalnoj 2017. godini zaključno sa 31. martom 2017. Wizz Air je član Londonske berze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registrovan u okviru programa Kontrole operativne bezbjednosti (IOSA) Međunarodne asocijacije aviokompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli aviobezbjednosti. Kompanija je nedavno dobila nagradu Najbolja europska aviokompanija u 2017. godini koju dodjeljuje Aviation 100, ugledna godišnja publikacija koja nagrađuje najistaknutije predstavnike avioindustrije.

Povezani članci

1

2

Video
VIDEO
Hrvatska pjevačica otkriva tajnu rasta La Piela za 500 posto u godinu dana
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb