INVESTICIJE
Vrijedna investicija dolazi u Nemilu i zapošljava 200 radnika
Manager.ba/Akta.ba BiH 10 studenog, 2017

U Kabinetu Gradonačelnika Zenice jučer je upriličeno potpisivanje Ugovora o davanju u zakup Omladinskog naselja u Nemili, a na osnovu Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača.

Predmet ovog Ugovora je davanje u zakup Omladinskog naselja u Nemili sa osam montažnih objekata korisne površine 3.429 kvadratnih metara.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Fuad Kasumović i predstavnik firme Ecocomfort, Begzad Pala, koja je nakon provedenih procedura izabrana za najpovoljnijeg ponuđača.

Ecocomfort je bosanskohercegovačka firma koja se bavi tekstilnom industrijom i namjerava zaposliti oko 200 stanovnika sa područja grada Zenica.

U ovom trenutku u ovoj firmi radi oko 50 naših građana.

"Godinama ova je lokacija zapuštena, a Grad Zenica plaća čuvanje i održavanje objekata koji su smješteni na toj površini. Čestitam Ecocomfortu što je izabran kao najbolji ponuđač i nadam se da će odredbe Ugovora biti ispoštovane, obzirom da se radi o ozbiljnom investitoru. Oni žele u Omladinsko naselje investirati ogromna finanCijska sredstva i zaposliti stanovnike sa područja grada Zenica, a posebno iz nemilskog sliva. Sretni smo što je ovo još jedan, nadamo se uspješan projekt Gradske uprave", kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović nakon potpisivanja ugovora.

Direktor Ecocomforta Nedžad Javorovac, zahvalio se gradonačelniku i Gradskoj upravi na, kako je rekao, maksimalno iskazanoj spremnosti da pomognu u realizaciji investicije i otvaranju novih radnih mjesta. Javorovac je dodao, kako investitor nema namjeru zatvarati vrtić koji za lokalnu djecu egzistira u Omladinskom naselju.

"Opremit ćemo taj vrtić modernim sadržajima i proširiti njegove kapacitete i za djecu naših radnika. U Nemili imamo velike planove", rekao je Javorovac. 

Povezani članci

1

2

Video
KONTROLIRAJ SVOJE MISLI
Uživaj u svakom danu koji slijedi!
H2O GALAKSIJA
Kosmičko porijeklo vodenih tragova na Zemlji
Dr. Joe Dispenza
Uspješni ljudi ovo rade svakodnevno - POKUŠAJ I TI!