NOBEL CORPORATION
Vlasnik ste hotela i želite smanjiti visoke troškove vode i struje?
Manager.ba BiH 27 prosinca, 2017

Djed Mraz otvara sezonu skijanja i sanjkanja, ali i svih onih zimsko-prazničnih putovanja.

Iako je pravo vrijeme za putovanje uvijek proljeće i ljeto, turisti vole iskoristiti onih nekoliko slobodnih dana usred zime pa dodati malo godišnjeg.

Za hotele i apartmane na skijalištima počinje sezona, a onima u gradskim središtima dobro dođe takva zimska infuzija gostiju usred inače mrtve sezone.

Samo, što se događa?

Gosti hotela i apartmana uopće ne brinu o troškovima grijanja. Oni plaćaju svoj smještaj i puste mozak na pašu. Pojačaju grijanje do maksimuma i često ga ostave tako dok odu u razgledavanje ili spuštanje po snježnim padinama.

Zvuči kao noćna mora vlasnika hotela i apartmana koji u zimskoj sezoni prima tisuće upravo ovakvih gostiju.

Gosti su unaprijed bukirali i platili svoj boravak i očekuju potpunu uslugu. Ona zimi svakako uključuje toplinu i udobnost hotelske sobe, no gosti na odmoru ne štede kao kod kuće.

Umjesto da već unaprijed zbrajate troškove koje će vam i ove zime priuštiti vaši stari i loši radijatori, predlažemo da se okrenete novoj i pametnoj tehnologiji, proizvodima koji će gostima osigurati toplu ugodu, a vama potpunu kontrolu troškova.

Pametno grijanje za hotele i apartmane: Altis Ecoboost

Komfor gostiju, ali i kontrolu troškova možete ove zime osigurati Atlantic grijanjem, točnije konvektorom Altis Ecoboost, koji za uštedu energije koristi senzor prisutnosti osoba u prostoru.

Taj senzor pali se svakih pola sata kako bi provjerio ima li koga u sobi, a kada očita prisutnost pali se “boost funkcija”, tj. temperatura u sobi se povisuje za jedan stupanj.

Na isti način se temperatura i snižava kada senzor prisutnosti ne očita nikoga u prostoriji.

      Altis Ecoboost konvektor ima mogućnost tri načina rada: ručno, programirano i automatski

A što je još prava stvar za ovakvo grijanje?

Ako odlučite usred sezone prijeći na ekonomično grijanje na struju trebate imati samo jednu električnu utičnicu u svakoj sobi.

Toliko je jednostavno prijeći na električno grijanje.

Pametni sustavi za uštede u hotelima

Da nastavimo priču…

Gosti, koji su se vratili s hladnoće u tople hotelske i apartmanske sobe vole se ugrijati toplim i dugim tuširanjem ili dugom toplom kupkom.

Često gostima kupanje i tuširanje služi kao neka dodatna aktivnost za skraćivanje vremena od dolaska u sobu do večere, a ta vodena aktivnost uključuje i korištenje velike količine vode ispod najjačeg mlaza.

Da… Još jedan problem od kojeg se vlasnicima hotela diže kosa na glavi, pogotovo ako imaju 50 soba s 50 tuševa. A još ih je 10 uz bazen, pa još dva u teretani i nekoliko u sauni.

Ne možete gostima ograničiti potrošnju vode (osim ako stvarno nemate problema s opskrbom jer ste u nekom odsječenom kutku BiH), ali možete koristiti pametna rješenja za uštedu vode.

Štedna tuš ruža Vir - konstantna potrošnja vode neovisna o pritisku

Štedna tuš ruža Vir izumljena je baš za hotele, wellnes centre i slične objekte s velikim brojem tuševa.

Tuš ružu Vir odlikuje uski mlaz, a potrošnja je konstantna i neovisna o pritisku vode. Konstruirana je tako da miješa zrak s vodom i stvara snažan mlaz pri tuširanju bez gubitka komfora.

Ima dodatnu brtvu sa sitom protiv nečistoća i regulator protoka vode po želji.

Nobel nudi nekoliko rješenja za uštedu potrošnje vode, kako u hotelima, tako i u kućanstvima.

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo