SPAR U BEČU
Vitaminka i Vitinka na austrijskim policama
Manager BiH 28 studenog, 2023


Proizvodi kompanija Vitaminka iz Banjaluke i Vitinka iz Kozluka od sada su dostupni u nekoliko poslovnica trgovačkog lanca Spar u Beču.

Uz podršku Predstavništva Republike Srpske u Austriji, dogovorena je saradnja sa jednim od najvećih trgovačkih lanaca u Austriji. Dvije uspješne kompanije iz Republike Srpske plasirale su na austrijsko tržište dio svog asortimana i neke od najprepoznatljivijih brendova.

Vitaminka, jedna od najpoznatijih kompanija za preradu voća i povrća u regionu, plasirala je dio svog bogatog proizvodnog programa - marmelade, džemove, pasterizovane proizvode od povrća i sokove, dok je Vitinka u bečkim Špar marketima ponudila svoje prepoznatljive brendove - mineralnu izvorsku vodu Vivia i dio asortimana osvježavajućih bezalkoholnih napitaka.

- Nakon firme Mladeks pak iz Prnjavora, koja je plasirala svoj brend Bonito takođe u Špar marketima, zadovoljstvo je vidjeti da se proširuje asortiman dostupnih proizvoda iz Republike Srpske. Naši građani sada imaju mogućnost da u Beču pronađu proizvode dvije kompanije iz Banjaluke i Zvornika, koje zahvaljujući dugogodišnjoj tradiciji i stalnom razvoju kapaciteta mogu da pariraju proizvodima na tržištu EU - rekao je šef Predstavništva Republike Srpske u Austriji Mladen Filipović.

Filipović kaže da dostupnost proizvoda iz Republike Srpske donosi višestruke benefite, kako za naše građane u Austriji, tako i za austrijske trgovačke lance.

- Uočava se trend rasta interesovanja za prehrambene proizvode iz Republike Srpske. Sa jedne strane, sve više naših kompanije se uspješno prilagođava tržišnim trendovima i svoju proizvodnju prilagođava standardima EU, a sa druge strane i austrijski trgovački lanci pokazuju sve veće interesovanje za proizvode s našeg tržišta. Naravno, ne trebamo zaboraviti statistiku i koliko građana iz našeg regiona živi i radi u Austriji - rekao je Filipović.

Filipović kaže da u razgovoru sa građanima često čuje da im mnogo znači dostupnost omiljenih prehrambenih brendova iz Republike Srpske, Srbije i ostatka regiona.

- Kvalitet, potrošačke navike i emotivna vrijednost brenda su važni faktori za plasman svakog proizvoda. Toga su svjesni i austrijski trgovački lanci, tako da ova saradnja donosi obostrane benefite. U vrijeme snažne konkurencije, zadovoljstvo je vidjeti da se domaći proizvođači mogu izboriti za svoju poziciju na europskom tržištu - rekao je Filipović.

 

ba.ekapija.com / Manager.ba

Povezani članci

1

Najnovije vijesti
Video
"IMAM IDEJU" - MARIJA ĆEŠKIĆ
Coralov "Marshal plan" i branding Hercegovine mogu biti rješenje
IVICA JAKIĆ
Od fotografa glazbenih zvijezda do vizionara goriva budućnosti
JELENA ČAČULOVIĆ, WELTPLAST
Tvrtku tretiramo kao dijete u obitelji