KOMPANIJE
Violeta od travnja počinje izvoz za Albaniju
Manager.ba/indikator.ba Regija 08 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
indikator.ba

Kompanija Violeta potpisala je ugovor s albanskom firmom EcoMarket Food o distribuciji proizvoda na to tržište, a izvoz počinje 1. travnja 2019. godine, priopćavaju iz kompanije. 

Violeta proizvodi time postaju dostupni na ovom području u nekoliko ključnih kategorija i to dječje pelene i vlažne maramice, toaletni papir, papirnati ručnici, papirnate maramice, te omekšivači. 

'Odabrani asortiman za početak distribucije je pomno selektiran prema specifičnostima tržišta i potrebama stanovnika. Inicijalni rezultati pokazuju kako su kupci i potrošači sa velikim zanimanje spremni prihvatiti Violeta higijenske proizvode',  navode u Violeti. 

Violeta je do danas ostvarila izvoz u više od 30 zemalja, ima tri vlastite tvornice, dvije u BiH i jednu u Hrvatskoj, te 14 vlastitih distributivnih centara. 

Sveukupno zapošljava nešto više od 1.000 ljudi, a ovom suradnjom Violeta je dobila jakog partnera koji će joj omogućiti ulazak na sva važnija prodajna mjesta u Albaniji te dugoročni razvoj poslovanja na ovom tržištu, navode iz kompanije.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce