PROJEKTI
VIDEO: Pogledajte novu vizualizaciju Pelješkog mosta i svih pristupnih cesta
Manager.ba/poslovni.hr Regija 10 listopada, 2019
Izvor fotografije:
poslovni.hr

Radi se o zahtjevnom projektu, odnosno o jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u državi. Ugovorom o gradnji pristupnih cesta Pelješkom mostu i obilaznice Stona u Vladi s tvrtkama Strabag i Avax, okončan je dugotrajni natječajni postupak obilježen žalbama, pa gradnja konačno može početi.

Objavljen je i novi vizualni prikaz kako bi nakon svršetka radova trebao izgledati Pelješki most i okolne pristupne ceste.

Dionicu Duboka - Sparagovići/Zaradeže gradit će austrijski Strabag, dok će dionicu stonske obilaznice i poddionice Sparagovići/Zaradeže -  Prapratno i Prapratno - Doli graditi grčki Avax. Radi se o ukupno 30-ak kilometara pristupnih cesta.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da potpisivanjem ugovora završava prva faza natječaja, da se kreće u izgradnju pristupnih cesta te da ne bi trebalo biti problema u samoj gradnji, no da se nikada ne zna što će se događati u budućnosti. 

Dodao je da se radi o zahtjevnom projektu, odnosno o jednom od najvažnijih infrastrukturnih projekata u državi.

Generalni direktor Avaxa Christos Ioannou rekao je da ta tvrtka pridaje veliku važnost gradnji stonske obilaznice i poddionice Sparagovići/Zaradeže -  Prapratno i Prapratno - Doli, te da je ponosna što je dio tog projekta važnog za Hrvatsku.

Istaknuo je da će projekt završiti kvalitetno i na vrijeme, dok je direktor Strabaga Veljko Nižetić naglasio da je taj projekt važan i za Strabag koji je u Hrvatskoj više od 20 godina.

Po njegovim riječima, jamstvo da će njihov dio projekta bit uspješno završen je što Strabag ima i financijsku stabilnost, tehničko znanje, ali i tisuću zaposlenih u Hrvatskoj. Radove će, kazao je, početi vrlo brzo, u skladu s ugovorom.  

Ugovor za izgradnju mosta kopno-Pelješac s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je 23. travnja prošle godine između predstavnika Hrvatskih cesta (HC) i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporationk, a 85 posto prihvatljivih troškova financira se iz EU sredstava.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce