PLANJAX KOMERC
[VIDEO] Ova tiskarsko izdavačka kuća proslavila 30 godina uspješnog poslovanja
Manager.ba/Klix.ba BiH 30 siječnja, 2019

Jedna od vodećih bh. izdavačko tiskarskih kuća zasigurno je Planjax komerc, kompanija koja je nedavno proslavila svoj 30. rođendan.

Prema broju naslova objavljenih u protekloj godini, ova kuća je potvrdila da je jedna među vodećim kada govorimo o izdavačkoj produkciji u BiH.

Svaki tjedan, iz redakcije Planjaxa, u tisak su odlazila tri naslova knjiga iz vlastitog izdavaštva, te veliki broj knjiga čiji su izdavači bosanskohercegovačke ustanove.

Tijekom 2018. godine, grupacija Planjax je otiskala čak 104.000 primjeraka knjiga.

"Neka izdanja su tiskana u tiražima od 300, 500 ili 1.000, dok se izbor priča sa natječaja "Planjaxovo pero" otiskao u oko 17.000 primjeraka, dok su knjige Sare Sabri tiskane u tiražu od 15.000 primjeraka, što sveukupno za nas predstavlja veliki uspjeh", izjavio je Alen Planjac, direktor kompanije Planjax.

"Također, iza nas stoje velika djela akademika: prof. dr. Galiba Šljive, kapitalan projekt Bosne i Hercegovine u kompletu od dvanaest knjiga, zatim akademika Abdulaha Sidrana, Džemaludina Latića, Ivana Kordića, Gorana Simića, Ahmeda Burića, Senke Marić, Mile Jukića, Željka Grahovca, Ismeta Bekrića, Sare Sabri, Jusufa Dzafica, Alme Teletović, Kemala Mahmutefendića, Nedžada Ibrahimovića, Emir Sokolovic, Mirsada Sinanovića, Bajruzina Hajre Planjca, Destana Kolašinca, Senade Kadribašić, Amele Semić-Hebib, Milorada Kostića, Admira Muhića, Osmana Hadžića, Enesa Omerovića, i brojnih drugih, kako afirmiranih, tako i novih autora kojima izlazimo u susret i pomažemo im da svoje djelo donesu na svijet u što boljem svjetlu", dodao je Planjac. 

Već u samom početku 2019. godine, samo za mjesec siječanj, Planjax Group imala je ugovorenu 31 knjigu za tisak, što je za ukupno 19 knjiga više u odnosu na prošlu godinu, istog mjeseca.

"Svakodnevno ulažemo u projekte, radimo na afirmaciji i popularizaciji knjige, a ljudi to prepoznaju i cijene, te su nam oni najbolje reklama“, poručio je direktor ove kompanije. 

  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo