ZANIMLJIVOSTI
VIDEO: Nova Rubikova 'kocka' koju će znati složiti samo najpametniji
Manager.ba/poslovni.hr Svijet 06 travnja, 2020
Izvor fotografije:
poslovni.hr

Riječ je o novoj trodimenzionalnoj igrački u obliku lopte koja pomaže u razvoju prostornog vida, povećava sposobnost logičkog razmišljanja te unapređuje rad fine motorike.

 

Lavos Ball djelo je još jednog Mađara – znanstvenika i vizualnog umjetnika Janosa Szabolcsa, koja ima isti cilj poput Rubikove kocke: valja uskladiti vidljiva polja i složiti ih prema bojama…

Lavos Ball nova je Rubikova kocka. Točnije, riječ je o novoj trodimenzionalnoj igrački u obliku lopte koja pomaže u razvoju prostornog vida, povećava sposobnost logičkog razmišljanja te unapređuje rad fine motorike, prenosi Punkufer.

Rubikovu kocku izumio je mađarski kipar i profesor arhitekture Erno Rubik 1974. godine. U vrlo kratkom vremenu postala je planetarno poznata, a danas je prodano više od 350 milijuna primjeraka. I da, nije ju lako složiti.

Lavos Ball djelo je još jednog Mađara – znanstvenika i vizualnog umjetnika Janosa Szabolcsa, koja ima isti cilj poput Rubikove kocke: valja uskladiti vidljiva polja i složiti ih prema bojama.

To nije baš najjednostavniji zadatak s obzirom na to da se lopta sastoji od četiri vidljiva pomična dijela i četiri skrivena dijela koja se otkrivaju pritiskom na crni gumb u sredini svakog polja, a koja treba uskladiti u isto vrijeme.

Igračka je trenutačno u fazi patentiranja, a Szabolcs se nada kako bi uskoro trebala započeti i proizvodnja za širu primjenu. Kako izgleda Lavos Ball u pokretu, pogledajte u videu na YouTubeu.

 

Video
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb
VIDEO
Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta