KOMPANIJE
VIDEO Bh. biznismen oduševio javnost: 'Ljude se ne može ostaviti na cjedilu'
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 30 ožujka, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Zbog trenutne situacije u BiH mnogi poslodavci, nažalost, počeli su s otpuštanjem radnika.  Povodom ove situacije oglasio Nermin Isić, vlasnik Ville Aroma u Orašju. On se video porukom obratio svojim radnicima, ali i drugim poslodavcima kao i predstavnicima vlasti.

 

Najavio je da nitko od njegovih radnika neće dobiti otkaz narednog mjeseca usprkos činjenici da kompanija ne ostvaruje nikakav prihod.

– Povodom ove situacije i krize u svijetu želim da obavijestim svoje djelatnike da će njihove plaće biti uplaćene sa 1. travnjem/aprilom.  Čekali smo odluku Vlade. Naša vlada tko vlada. Katastrofa što se tiče Federalne vlade, a što se tiče Vlade Kantona oni pokušavaju nešto da naprave, međutim vjerojatno nemaju tu mogućnost, nemaju tu brzinu – rekao je on.

Naglasio je da ljudi ne mogu čekati, te da se ljude „ne može ostaviti na cjedilu“.

– Moja odluka je da nitko neće dobiti otkaz. Preko 30 radnika Arome iz Orašja – svi će ostati na poslu. Ja ću gurati koliko mogu financijski. Ovim putem želim da vas obavijestim sjedite mirno kod kuće, svako od vas će dobiti minimalac, govorim za 4. mjesec. Penziono, socijalno, sve će biti uplaćeno. Za peti mjesec ne garantiram, ali mislim da ćemo i to pokušati da izguramo našim sredstvima – poručio je Isić.

Kako kaže, „ne vrijedi čekati“, misleći na reakciju vlasti.

– Kako vidim, kod nas u državi se prepucavaju s kojekakvim izjavama, koje su smiješne, umjesto da donose odluke kako da spase nas privrednike čiji je posao stopiran 100 posto. Mi ne ostvarujemo nikakav prihod. Najgora stvar koju možemo napraviti je da otpustimo ljude zbog kojih smo postigli ovo sve – dodao je poduzetnik.  

Kako kaže, „uzajamno smo to postigli, kako je djelatnik valjao meni, tako sam ja valjao njemu. Dobro dobrim treba da se vraća“.

– Savjetovao bih sve moje kolege u poslu ako mogu, financijski i psihički, da postupe isto kao i ja. Sačuvajte svoje radnike, proći će ova situacija, trebat će vam opet. Uzajamnost je sad najjača karika – istaknuo je Isić.

Ponovio je da će njegovi djelatnici ostati osigurani i dobit će minimalnu plaću za 4. mjesec iako nisu radili.

– Za 5. mjesec ne garantiram, kako se bude situacija odvijala vidjet ćemo. Ako bude kakve pomoći od Vlade hvala, ako ne – guram dokle mogu. Treba ispasti mangup i u poslu, i u životu, i treba ispoštovati ljude, a ne gledati samo sebe – poručio je on.

Situacija nije lagana, naglasio je, i moramo je svi zajedno proći. Kriza je u cijelom svijetu, a sad treba svi da se držimo zajedno.

– Odriješite kese, dajte ljudima ako imate i ako možete. Ja ću gurati dokle mogu.

Niko neće biti otpušten do 1. maja. Tada vidjet ćemo. Ako vlada donese neke mjere ok, ako ne – pokušat ćemo gurat dalje – zaključio je Isić.

 

Tagovi:
Video
VIDEO
Mate Rimac: Poznat mi je osjećaj kad puno radiš, a ne znaš hoće li firma preživjeti do idućeg tjedna
VIDEO
Život je igra! Kako pobijediti? | Velimir Srića | TEDxUniversityofZagreb
VIDEO
Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta