TEHNOLOGIJE
Viber pregovara s kompanijama u regiji o uvođenju elektronske trgovine
Manager.ba BiH 25 listopada, 2017

Viber, vodeća globalna aplikacija za poruke, pregovara s vodećim trgovcima u jugoistočnoj Europi (SEE) u pokušaju da iskoristi potencijale regije u rastućoj e-trgovini, kazao je Atanas Raykov, direktor razvoja poslovanja za CIS i Srednju i Istočnu Europu (SIE) za SeeNews.

„Već smo u razgovorima s našim prvim partnerima, koji su čelnici u određenim vertikalama gdje vidimo najveću priliku za zajednički rad“, rekao je Raykov u intervjuu SeeNewsu na marginama regionalne konferencije koju su organizirali United Partners i Udruženje za međunarodne odnose s javnošću u Sofiji prošle sedmice, prenosi portal Investitor.

„Vidimo mnogo zanimljivih stvari koje se događaju u e-trgovini u regiji“, dodao je Raykov.

E-trgovina u jugoistočnoj Europi, iako dobiva zamah na krilima rastuće potrošnje, ostaje ispod prosjeka EU.

U Bugarskoj je online trgovina povećana za 14 posto u 2016. godini, brže od prosječne stope od 12% posto zabilježene u Europi u istoj godini, izjavio je zamjenik ministra za informacijsku tehnologiju i komunikacije zemlje Dimitar Genovski početkom ove godine.

Međutim, prema podacima Eurostata, bugarske kompanije, koje su generirale online prodaju u 2016. godini, predstavljale su samo devet posto firmi koje djeluju u zemlji.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Povezani članci

1

Tagovi: