NOBEL CORPORATION
Veleposlanica Republike Francuske posjetila mostarske kompanije Nobel i Hercegovina Vino
manager.ba BiH 27 srpnja, 2017
Izvor fotografije:
Nobel Corporation

Susret se održao u upravi Nobela, s dva cilja: posjeta nove veleposlanice najboljoj maloj kompaniji u BiH i nastavak inicijative na reformiranju francusko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba.

 

Veleposlanica Francuske Nj.E. Cristine Toudic prošli tjedan je posjetila mostarsku kompaniju Nobel Corporation. Posjeta je održana u duhu dugogodišnje suradnje ove kompanije i veleposlanstva Republike Francuske u Bosni Hercegovini.

Uvažena gošća izvrsno poznaje prilike i situaciju u regiji, jer je prvi put u ime francuske države bila profesionalno angažirana na području JI Europe prije više od 30 godina, kao i u kasnijem periodu kroz direktni ili indirektni angažman.

Susret se održao u upravi Nobela, s dva cilja: posjeta nove veleposlanice najboljoj maloj kompaniji u BiH i nastavak inicijative na reformiranju francusko-bosanskohercegovačkog poslovnog kluba.

Ova ideja je zaživjela prije nekoliko godina, i Nobel je jedan od članica osnivača s još nekoliko kompanija iz BiH. Obje strane su iznijele konkretne prijedloge i dogovoreni su daljnji koraci u ostvarenju ove inicijative.

 


Prvi sekretar francuske ambasade Emillie Riviere: „Impresionirana sam onim što sam doživjela u Nobelu, osobito jedinstvenim marketingom i pristupu tržištu sa kojim se do sada nisam susrela, čak ni u Francuskoj gdje imam dosta iskustva s komercijalnim marketingom.“ 
 

 

Nobel Corporation je generalni zastupnik, distributer i partner francuskog Atlantica u Bosni i Hercegovini. 

Atlantic je ugledni francuski brend koji je na globalnom svjetskom tržištu poznat kao vodeći  proizvođač električnih konvektora, radijatora i bojlera. Atlantic ima 28 tvornica i više od 9.500 djelatnika. Posljednjih 10 godina je najbolji poslodavac u Francuskoj. Nobel je 25-tu godina najznačajniji regionalni partner Atlantica.

 


Boris Bošnjak, vlasnik kompanije Nobel:“ Ovo je četvrti veleposlanik Republike Francuske koji nam dolazi u posjetu. Ove posjete nisu slučajnost ni protokolarni posjet, već ravnopravni razgovor dva partnera koji predstavljaju Republiku Francusku u BiH,veleposlanstvo kroz diplomatske kanale a Nobel kroz ekonomske, marketinške i društvene. Ovo je još jedan dokaz našoj društvenoj zajednici, ali i nama samima da ne morate biti stranački ili politički opredijeljeni da bi uspjeli.
 


Francuska veleposlanica oduševljena kraljicom Teutom

Nakon posjete Nobelu, zajedničko druženje je nastavljeno u prelijepom ambijentu restorana Romanca, u vinogradima na jugu Mostara.

Domaćin je bio ljubazni vlasnik kompanije Hercegovina Vino, gospodin Veselko Čule.

Uz kušanje posebno pripremljenih delicija iz Hercegovine, gospodin Čule je gostima iz francuske ambasade i Nobela na posebno zanimljiv način objasnio nastanak pojedinih vinskih sorti iz Hercegovine, kao i neke zanimljive teme iz same povijesti ovoga kraja, povezanih s francuskim prisustvom u prošlosti.

Posebno je zanimljiva priča o nastanku nagrađivanog vrhunskog vina Teuta, čiji okus se može mjeriti s najboljim francuskim vinima.

 


Hercegovina Vino je najveći proizvođač i izvoznik vina u BiH, sa milijun zasađenih trsova vinove loze.

Pored vlastite proizvodnje alkoholnih i bezalkoholnih pića, značajan su partner regionalnim i globalnim industrijama (Leda, Bingo, Pepsi, Orangina…).

Hercegovina Vino će također postati punopravan član francusko-BiH poslovnog kluba, tim više jer imaju vlastiti kadar na školovanju za somelijere na prestižnom francuskom univerzitetu u Bordou.  

Nj.E. Christine Toudic:“ Poslovni klub koji će olakšati poslovanje kompanija iz naših država je prijeko potrebna organizacija unutar BiH. Sličnu stvar sam uspješno osobno pokrenula za vrijeme mog mandata u Crnoj Gori. S BiH kompanijama kao što je Nobel i nekim drugim koje surađuju s francuskim kompanijama, posao će biti puno lakši, ali ne i jednostavan, jer nije potrebna samo dobra volja već uporni i dugotrajni rad svih strana. Današnji posjet kompanijama Nobel i Hercegovina Vino mi je dao dodatnu motivaciju da nastavim sa svojim zadatkom, jer sada znam da imam partnere koji to mogu pratiti, i što je još važnije unaprijediti i pokazati francuskim kompanijama da je Europa već odavno ovdje i da mogu naučiti neke stvari od uspješnih kompanija u BiH. S druge strane, francuska ekonomija i industrija je među najjačim u svijetu i moj je zadatak da olakšam francuskim kompanijama i investitorima ulaganja u BiH, da ovdje donose nove tehnologije i prenose znanja o organizaciji“.

Posjeta je završena uručenjem darova za uvaženu gošću, specifičnim za ove dvije kompanije. Za vrijeme trenutaka opuštanja NJ.E. može uživati u fantastičnom okusu kraljice Teute iz podruma Hercegovina Vina, ali i svaki naporni radni dan lakše podnijeti uz vrhunski čistu vodu iz najnovijeg Nobelovog filtera, Logico Plus Aqua.

 

Video
Željko Kiauta, poduzetnik iz Francuske
Od nogometnih škola Veleža i Lyona do platforme Sportiw
DAVORIN VIDAČKOVIĆ, GUMA M
Izazov je i užitak voditi tvrtku simbol automobilske branše
IVICA SIVRIĆ, REDAH
Javni sektor je često u sukobu umjesto u partnerstvu s privatnim