KONFERENCIJA
Uspješno završena znanstveno stručna konferencija ''Sfera 2021:Tehnologija betona'' u Sarajevu
manager.ba 04 studenog, 2021

Međunarodna naučno stručna konferencija ''Sfera 2021: Tehnologija betona'' uspješno je završena u Sarajevu, a gosti su imali priliku uživati u predavanjima regionalnih stručnjaka, te je na jednom mjestu komunicirala struka i nauka, iznosila stavove, mišljenja, i time je otvorena mogućnost za uspostavljanje domaće i međunarodne suradnje.

 

Cilj organizatora osim konferencijskog i edukativnog dijela bio je i osigurati sudionicima kvalitetan ambijent za održavanje poslovnih sastanaka i prezentacija. Naučno stručne konferencije iz oblasti građevinarstva i arhitekture postale su tradicionalne i prepoznate u cijelog regiji kao respektabilan događaj koji spaja struku i nauku.

Konferencija je trajala dva dana, te pored predavanja sponzora, partnera, izlagača, stručnjaka i profesora, drugog dana je održana i panel diskusija o temi konferencije gdje se razvila zanimljiva i korisna interakcija, s naglascima o zaključku konferencije i budućim koracima za poboljšanje rada.

 

 

Sponzori, partneri i izlagači konferencije su tržišni lideri kada je u pitanju tehnologija betona, te su putem prezentacija i izložbenih štandova ukazali na novitete i trendove.

Sponzori konferencije su: Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

Partneri, izlagači i prijatelji: Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

Jedan od noviteta na konferenciji ove godine je što su organizatori u suradnji s izlagačem Baldinistudio iz Zagreba nagradili 5 sudionika s trodnevnom Allplan Basic edukacijom koja će se održati u periodu od 25.-27.11.2021 godine u Sarajevu. 

Za one koji nisu mogli prisustvovati konferenciji, osigurano je online praćenje putem Facebook stranice: https://www.facebook.com/www.mkvadrat.ba na kojima možete i u narednom periodu pogledati cjelokupni program.

Organizator je mostarska kompanija Sfera d.o.o., ovog puta u suradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta u Sarajevu, Arhitektonsko građevinsko geodetskim fakultetom Univerziteta u Banjaluci, te Institutom IGH iz Zagreba.

 

 

Konferencija se održala 02. i 03. studenog/novembra 2021 godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.

Zaključci koji su doneseni bit će poslati vladinim institucijama na razmatranje, te će isti biti začetak zajedničke suradnje Univerziteta i privrednog sektora u cilju poboljšanja edukacije kadra i struke.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
Tagovi: