NOVOSTI
Upoznajte Naomi - virtualnu asistenticu za mentalno zdravlje
Manager.ba BiH 28 travnja, 2020

U slučaju da zaista osjetite i potrebu za razgovorom sa psihologom, Naomi vas direktno spaja s njim preko svog sustava!

 

Naomi je virtualna asistentica za mentalno zdravlje, nastala udruživanjem snaga Sandra Kraljevića i Nikoline Šaravanja, inače magistara psihologije, i Marina Šabijana, kreatora aplikacije Luana za asistenciju na području kardiovaskularnih bolesti.

Potreba za ovakvom vrstom online psihološke pomoći javila se gotovo pa preko noći, uslijed situacije s pandemijom koronavirusa koja je promijenila naše živote iz korijena i rezultirala jednim osjećajem globalne neizvjesnosti.

Veliki se broj pojedinaca u ovom trenutku nosi s različitim oblicima psiholoških smetnji.

To su u prvom redu stres i anksioznost oko same pandemije, potresa (za stanovnike grada Zagreba), neizvjesne budućnosti, nadolazeće ekonomske krize, promjena na tržištu rada, gubitka radnih mjesta i sl.

 

 

Osim toga, Naomi svojim korisnicima također pomaže i da se nose s osjećajem depresivnosti, potištenosti, ljutnje, frustracije, te smetnjama u higijeni spavanja.

Chatbot je osmišljen da korisnika pažljivo vodi kroz svoj sadržaj, dajući mu pritom konkretne savjete i postavljajući mu specifična pitanja o poteškoćama s kojima se suočava, kako bi ga potaknuo na razmišljanje o alternativnim načinima rješavanja svojih problema.

Naravno da Naomi ne može (niti joj je, u krajnjoj liniji, cilj) zamijeniti stručnu pomoć psihologa, ali može biti odličan prvi korak u poboljšanju kvalitete života.

Jednostavnost korištenja i topao stil komunikacije kojim se Naomi obraća svojim korisnicima je ono što ovaj chatbot čini zanimljivim i pristupačnim. Naomi je uvijek tu za razgovor, spremna vas je poslušati i dati vam konkretan savjet, posebice ako imate zadršku prema traženju psihološke pomoći.

A u slučaju da zaista osjetite i potrebu za razgovorom sa psihologom, Naomi vas direktno spaja s njim preko svog sustava!

Naomi možete besplatno isprobati preko Facebook Messengera na sljedećem linku: https://m.me/101280628226510

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti