KOMPANIJE
United Media kupuje agenciju Direct Media
Manager.ba/Biznisinfo.ba Regija 08 lipnja, 2018

United Media predala je Komisiji za zaštitu konkurencije zahtjev za odobrenje kupovine 100 odsto udjela u kompaniji Direct Media na tržištima Srbije, Crne Gore, Makedonije i Albanije, što uključuje i zahtjev za odobrenje Direct Mediji za kupovinu terestrijalnih televizijskih stanica Pink BiH i Pink Crna Gora, prenijela je N1, televizija u vlasništvu United Medije.

“Direct Media je moderna advertajzing agencija koja ima veliki broj klijenata u više zemalja regiona, odlične odnose sa TV stanicama i medijima i dobro razrađene modele plasiranja i monetizacije lokalne produkcije i atraktivnih sadržaja. Zbog toga smo ih prepoznali i kao odličnu platformu za pokretanje transformacije televizija u regionu kroz primjenu novih tehnologija koje se sada uvode u cijelom svijetu”, rekla je Aleksandra Subotić, direktorica United Medije.

“Direct Media je skoro dvije decenije regionalni lider na tržištu medijskih i komunikacijskih agencija, kao i važan partner u produkciji televizijskog sadržaja. Drago nam je da je United Medija prepoznala vrijednosti Direct Medije i vjerujem da će naše udruživanje biti ključni faktor transformacije regiona ka budućnosti televizijskog oglašavanja u novom digitalnom dobu”, izjavio je direktor Direct Medije, Krasimir Guergov.

Ovom akvizicijom Direct Medija postaje dio velikog sistema United Medije i nastavlja razvoj novih tehnologija, inovativnih advertajzing modela i primjene digitalnog marketinga. To će omogućiti da se osmišljena rješenja plasiraju kroz različite platforme, a Direct Mediji osigurati potencijal za dalji rast.

United Group je u većinskom vlasništvu KKR-a, vodeće globalne investicione firme, sa sjedištem u New Yorku. Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je suinvestitor u kompaniji.

Povezani članci

1

Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo