KOMPANIJE
Uloga TalentLyft-a (bivši Adopto) u transformaciji procesa akvizicije talenata
Manager.ba BiH 23 listopada, 2017

Kompanija Adopto, koja je za vrlo kratko vrijeme postigla uspjeh na tržištima na kojima posluje, predanim radom svoga tima, ali i feedbackom svojih korisnika, odlučila je otići korak dalje, te unaprijediti svoje usluge, ali i promijeniti naziv kompanije. Nekadašnji Adopto postao je TalentLyft.

„Kada je TalentLyft (bivši Adopto) nastao, mislili smo da imamo najbolji alat za regrutaciju na svijetu i da ćemo u potpunosti promijeniti način na koji HR profesionalci regrutiraju i zapošljavaju. Na sreću, nismo tu stali već smo odlučili uključiti naše korisnike u daljnji razvoj softvera. Cilj nam je bio naučiti što više o problemima s kojima su se naši korisnici i ostali HR profesionalci susretali i iskoristiti taj feedback za unaprjeđenje proizvoda. Danas možemo reći da smo u tome i uspjeli“, kazao je Mario Buntić, suosnivač kompanije.

Svjesni problema s kojima se regruteri, HR menadžeri i ostali HR profesionalci te vlasnici firmi nalaze pri akviziciji kvalitetne ljudske snage, tim stručnih osoba TalentLyft-a je unaprijedio svoj softver za zapošljavanje. Njihov alat pomaže HR-ovcima u pronalasku i privlačenju kandidata te ubrzava i pojednostavljuje proces selekcije i zapošljavanja.

Zašto novo ime?

Novom verzijom proizvoda, kompanija je dobila i novo ime – objašnjavaju u TalentLyft-u.

“Kako je vrijeme prolazilo, naš proizvod je postajao sve moćniji, a mi smo postajali sve sigurniji u tome da uistinu možemo napraviti nešto što će u potpunosti promijeniti način na koji se kvalitetna ljudska snaga zapošljava. Bilo nam je jako važno da, s izlaskom nove verzije proizvoda, objavimo i novo ime s kojim nam je cilj bio na što jednostavniji način objasniti što mi radimo, a to je da tvrtkama pomažemo pronaći, privući i zaposliti talentirane ljude”, istaknula je Kristina Martić.

Korisnici TalentLyft-a su odigrali ogromnu ulogu u rastu i razvoju kompanije. Upravo je njihov feedback-a doveo do nove verziju proizvoda i alata koji rješava najveće probleme u industriji ljudskih resursa. U TalentLyft-u feedback svojih korisnika nazivaju “rudnikom zlata”.

“Od objave naše prve verzije proizvoda, svijet akvizicije talenata se drastično promijenio. Međutim, mi smo od početka znali da, kako bismo ostali upoznati s najvećim trendovima, problemima i događanjima u industriji ljudskih resursa, moramo konstantno komunicirati s našim korisnicima i ostalim HR profesionalcima. Kako bismo stvorili proizvod koji imamo danas bilo nam je bitno naučiti kako izgleda uobičajan dan jednog HR profesionalca. Nakon toga smo se fokusirali na rješavanje sljedećih problema: pronalazak talenata za pozicije koje se teško popunjavaju, organizacija baze kandidata i procesa selekcije, smanjenje vremena i troškova potrebnog da se nekoga zaposli, unaprjeđenje reputacije tvrtke te unaprjeđenje iskustva kandidata. Mi danas s ponosom možemo reći da naš alat pridonosi rješavanju svih ovih problema i to su naši korisnici i potvrdili”, ističe Buntić.

Komunicirajući sa stotinama regrutera, u kompaniji su napravili listu najčešćih pitanja i zahtjeva:

“Možete li mi pomoći generirati više aplikacija za otvorene pozicije? Objavljivanje poslova na portale nije dovoljno!”

“Aplikanti uopće nisu kvalificirani za pozicije na koje se prijavljuju i to rezultira velikim gubitkom vremena. Kako to eliminirati?”

“Stopa prihvaćanja ponuda je niska. Što krivo radim?”

“Nemamo reputaciju popularne tvrtke za rad, kako unaprijediti naš brend i privući najbolje kandidate?”

“Jako malo aplikacija dolazi s moje stranice karijera. Kako potaknuti posjetitelje stranice karijera da se prijavena otvorene pozicije?”

Bez papirologije, excel-ica i ručnog odrađivaja administrativnih poslova molim vas!”

“Šef me tražio da mu pokažem jesu li moje metode zapošljavanja produktivne. Kako pratiti najvažnije HR metrike?

Kako bi korisnicima omogućili optimizaciju cijelog procesa akvizicije talenata, u TalentLyft-u su stvorili rješenje koje se sastoji od 4 proizvoda koja rješavaju sve od gore navedenih problema.

Upoznajte “the Big Four”

Najvažnija rješenja koja 4 proizvoda nove verzije alata omogućavaju su:

• Regrutacijski marketing
• Pronalazak i inteakcija s kandidatima
• Praćenje kandidata i procesa selekcije
• Analitika zapošljavanja

S ova 4 rješenja u TalentLyft-u su uvjereni da pridonose rješavanju najvećih problema u svijetu regrutacije i zapošljavanja s kojima se HR-ovci diljem svijeta susreću.

Četiri proizvoda, nazvana “the Big Four”, su: TalentLyft Source, Engage, Convert and Track.

TalentLyft Source

Problem koji TalentLyft Source proizvod rješava je pronalazak kvalitetne ljudske snage. S obzirom na to da je pronalazak talenata jedan od najvećih problema u svijetu ljudskih resursa, svjesno se radilo na važnosti unaprjeđivanja ovog dijela softvera.

Source proizvod sada ima bolju mogućnost pretraživanja kandidata sa specifičnim iskustvima i znanjima bitnim za određene pozicije. Na ovaj način HR profesionalci mogu na lakši i brži način pronaći kandidate koji čine bolji fit za posao i tvrtku.

Kako je mnogim istraživanjima dokazano da su preporučeni kandidati najbolji zaposlenici, tako je unaprijeđen i dio alata koji automatizira i optimizira proces preporuka kandidata za otvorene pozicije.

Sve korisnike, zbog toga, žele potaknuti na korištenje preporuka jer ovi kandidati ne samo da se brže zapošljavaju, već oni i najduže ostaju u tvrtkama i time smanjuju fluktuaciju. Ipak vaši sadašnji zaposlenici najbolje znaju tko su vaši idealni kandidati!

TalentLyft Engage

Iskustvo i angažman kandidata novi su “buzz words” u svijetu akvizicije talenata. HR profesionalci postali su svjesni važnosti izgradnje boljih odnosa s kandidatima koristeći metode regrutacijskog marketinga.

Sve više se priča o tome kako se kandidate mora tretirati kao kupce i to je upravo ono što TalentLyft Engage radi. Pomoću automatiziranih email kampanja kandidatima se može slati kvalitetan, zanimljiv i koristan sadržaj kao što su savjeti za pronalazak poslova, trendovi u svijetu HR-a ili u svijetu vaše industrije ili zanimljivi projekti na kojima vaša tvrtka trenutno radi.

Mnogi poslodavci često zaborave na tzv. “silver medalists”. To su kvalitetni kandidati koji predhodno nisu zaposleni, ali bi bili savršen “fit” za neku poziciju u budućnosti. Održavanjem komunikacije i odnosa s tim kandidatima, uvelike se može ubrzati i poboljšati cijeli process regrutacije i zapošljavanja.

Osim toga, poslodavci na taj način unaprjeđuju svoj brend poslodavca i reputaciju firme koja je od iznimne važnosti kada se radi o privlačenju najboljih talenata.

TalentLyft Convert

Kada uspijete zainteresirati candidate za rad u vašoj firmi, potrebno je te kandidate uvjeriti na to da se prijave na otvorenu poziciju. Upravo ovo je glavni cilj Convert proizvoda.

Kada kandidati istražuju o vama kao poslodavcu, vaša stranica karijere njihov je glavni izvor informacija. S TalentLyft Convert-om korisnici na vrlo jednostavan način uređuju svoje stranice karijera kako bi privukli posjetitelje da se prijave.

Vaša stranica karijera je najbolje mjesto za komunikaciju vaše organizacijske kulture, za predstavljanje vašeg tima ili za pisanje timskih blogova o trenutnim događanjima i zanimljivim projektima na kojima radite.

Važno je znati da vam za ovo ne treba nikakvo developersko ili dizajnersko iskustvo. Proizvod je najpravljen na način da g abilo tko može korisitit i napraviti prekrasne straice karijera.

TalentLyft Track

Track je najdraži dio korisnika koji su, prije nego su ga počeli koristiti, koristili emailove i Excel-ice za prikupljanje aplikacija. Mnogi su sate provodili organizirajući aplikacije i profile kandidata po određenim pozicijama.

S TalentLyft Track-om, sve prijave i profili kandidata nalaze se na jednom mjestu i sortirani su po pozicijama i fazama u kojima se kandidati nalaze. Cijeli proces selekcije od pregledavanja CV-a, intervjua, evaluacije kandidata te komunikacija s ostalim članovima tima za zapošljavanje odrađuje se kroz alat.

Osim toga, TalentLyft Track služi za mjerenje najvažnijih HR metrika. HR analitika i mjerenje produktivnosti strategije akvizicije talenata postala je svakodnevnica modernih HR-ovaca koji žele unaprijediti način na koji zapošljavaju.

Budućnost TalentLyft-a i TalentLyft-era

U TalentLyft-u neprestano rade na poboljšanju svog softvera, i njihov cilj je nastaviti unaprjeđivati iskustva svojih korisnika.

„Novim mogućnostima alata želimo nastaviti unaprjeđivati i olakšavati način na koji TalentLyft-eri pronalaze, privlače i zapošljavaju ljudsku snagu bez koje je rast i razvoj nemoguć. Vjerujemo da smo na dobrom putu ka tom cilju i da smo napravili jedan izuzetno veliki korak prema transformaciji akvizicije talenata“, poručili su iz kompanije.

  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo
  • Connect Agencija
  • LRC d.o.o. Sarajevo