NIZ POBOLJŠANJA
Uber predstavio novu aplikaciju za vozače koja im omogućava bolju zaradu
Manager.ba/klix.ba Svijet 11 travnja, 2018

Uber je predstavio novu aplikaciju za svoje vozače koja je namijenjena za praćenje zarade u realnom vremenu. Riječ je o najnovijem pokušaju popularne prevozničke usluge da se poprave često napeti odnosi s vozačima.

Ova odluka je dio Uberovog programa "180 dana promjena" koji je pokrenut u junu prošle godine s ciljem uvažavanja prijedloga vozača, kao što je davanje napojnica i plaćanje naknade za vrijeme provedeno u čekanju putnika.

Aplikacija donosi niz poboljšanja, a riječ je i o uvođenju nove oznake za status koja će vozačima pomoći da odluče o svojoj narednoj lokaciji na osnovu broja zahtjeva za vožnju. Imat će notifikacije i poruke koje će im pružati uvid u mjesta gdje mogu zaraditi više novca, kao i povratnu informaciju od drugih vozača.

Uber je još prošle godine najavio značajnije promjene i bolje uslove za vozače, uključujući novu navigaciju i poštenije ocjenjivanje, a sve kao odgovor na dugogodišnje žalbe vozača, njihovu zaradu i tretman

Bitno je naglasiti i to da su Uberovi vozači nezavisni ugovorni saradnici, a ne njegovi uposlenici, bez prava na plaćeno bolovanje i godišnji odmor. Također, obavezni su da sami plaćaju održavanje vozila i podmiruju ostale troškove. 

Riječ je o kompaniji koja se priprema za inicijalnu javnu ponudu dionica 2019. godine, a prošle godine je izgubila 4,5 milijardi dolara i suočava se s jakom konkurencijom u SAD-u, ali i širom Azije, kao i s pritiscima regulatora u Evropi.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce