MARKETING
Uber planira kampanju vrijednu 500 miliona dolara kako bi popravio reputaciju
manager.ba/media-marketing.com Regija 11 lipnja, 2018

Uber želi popraviti svoju reputaciju koja je u posljednje vrijeme pretrpila brojne udarce nakon pisanja medija o neprimjerenim ponašanjima u kompaniji, a namjeravaju to učiniti sa velikom imidž kampanjom.

Prema pisanjima medija u svijetu, ova aplikacija za rezerviranje vožnji planira ulaganje od 500 miliona dolara u kampanju koja je dio većeg PR projekta, koji je već u tijeku u SAD-u, uz osobno obećanje izvršnog direktora Dare Khosrowshahia da će izgraditi bolju radnu kulturu za zaposlenike, vozače i putnike.

Komentarajući Uberove nedostatke u jednom televizijskom oglasu, Khosrowshahi je rekao: „Jedna od temeljnih vrijednosti naše kompanije je da uvijek učinimo pravu stvar. I ako je bilo slučajeva gdje nismo uspjeli u tome, obvezujemo se biti otvoreni, preuzeti odgovornost za problem i popravljati ga. Imate moju riječ da gradimo još bolji put za Uber, i one koji se svakodnevno oslanjaju na nas.“

Međutim, neki zaposlenici kompanije nisu pretjerano zadovoljni tonom cijele kampanje, vjerujući kako bi se mogao shvatiti kao priznanje krivnje. Khosrowshahi se ne slaže s tim mišljenjima, i odlučan je ostaviti nedavne incidente iza sebe kako bi se kompanija nakon više mjeseci vratila na stabilne temelje, piše TheDrum.

Povezani članci

1

2