INVESTICIJE
U Tuzlu stiže investicija od milijardu KM
Manager.ba/biznisinfo.ba BiH 03 ožujka, 2019
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Nakon što je Tuzlanski.ba objavio priču da se na zemljištu “Livnice” u Tuzli gradi luksuzni stambeno-poslovni kompleks koji će predstavljati jednu od najvećih poslijeratnih investicija u BiH, Infoplus danas je objavio i fotografije tog kompleksa čija investicija se mjeri stotinama milijuna KM.


Podsjećanja radi, zemljište na kojem je smještena “Livnica” kao i kompletne pogone kupio je aktualni načelnik Kalesije Sead Džafić koji je to platio oko 14 milijuna KM, a već u svom vlasništvu ima firmu Unis Tok u Kalesiji kao i Kovnicu u Bileći.

S obzirom na planove Grada Tuzle i na stanje samih proizvodnih pogona, Džafić se odlučio da iz gradske sredine dislocira “Livnicu”, a nova lokacija bit će poznata u narednom periodu.

Vlasnik zemljišta na kojem će se graditi ovaj kompleks je Sead Džafić, koji će zajedno sa investitorima sudjelovati u izgradnji naselja u kojem će biti i toranj viši od “Avaz Twist Towera” u Sarajevu.

U sklopu stambeno-poslovnog centra bit će restorani, saloni, dječija igrališta kao i uređene prometnice sa kružnim tokovima.

Gradonačenik Tuzle Jasmin Imamović gostujući u programu BH Dnevnika je kazao kako Tuzlu očekuje najveća investicija do sada,  koja bi mogla napraviti “pozitivan zemljotres”, a ona prema njegovim riječima iznosi milijardu KM.

“Radi se o grupi investitora iz jedne europske zemlje. Tako ogromna investicija može noć pretvoriti u dan. Više informacije će biti poznato u sljedeća dva mjeseca”, kazao je Imamović.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti