INVESTICIJE
U toku javni uvid: Šta predviđa projekat "Green Building Resort" Poljine
manager.ba/akta.ba 09 kolovoza, 2022

Općinsko vijeće Centar Sarajevo je na 20. redovnoj sjednici, održanoj 28. jula 2022. godine donijelo Nacrt Regulacionog plana "Green Building Resort" Poljine, izrađen u skladu sa Odlukom o pristupanju izradi Regulacionog plana "Green Building Resort".

Kako nalažu zakonske norme predviđeno je organizovanje javnog uvida u Nacrt plana i javne rasprave (učešće javnosti) u trajanju od 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Općine Centar Sarajevo.

U navedenom periodu svi zainteresirani subjekti i javnost mogu dostaviti svoje sugestije ili primjedbe u pisanoj formi na Protokol Općine Centar - Službi za prostorno uređenje i investicije, putem Mjesne zajednice „Šip“, kao i elektronskim putem na mail: [email protected] ili [email protected]

Spomenuto zemljište je u vlasništvu kompanija “Green Building d.o.o. Sarajevo”, a kao njen vlasnik naveden je Muhidin Šehović, o čemu je portal Akta.ba ranije pisao.​

green building pojine

Investitor gradi stambeni kompleks, odnosno kondominijum, Green Building Resort Poljine, stanove u novogradnji, zatvorenog tipa, ograđen i pokriven video nadzorom, sa bazenom i fitness & spa centrom, po principu “zelena izgradnja”, sa sistemom “smart house”.

Kao prednost objekta navode blizinu buduće Prve transferzale. Planirani završetak prvog stambenog objekta je oktobar 2022.

Objekti sadrže po osam stanova sa zasebnim ulazima kao i zajedničku garažu za cijelo naselje sa vanjskim liftom. U sklopu stambenog kompleksa, planiran je bazen 15×6m, fitness centar, spa centar, šadrvani, park sa dječijim igralištem.

green building poljine

Video
Matea Franjić, Kristal d.o.o.
Kristalno jasno o nasljednicima obiteljskih firmi
IGOR JURČIĆ
Umjetna inteligencija i 5G tehnologija mogu nam donijeti puno dobrog
JANKO ILIĆ, NESTLE BIH
Od skladištara do direktora Nestle BiH
Savjeti