ZENICA
U Poslovnoj zoni uskoro 200 novih radnih mjesta
Manager.ba/Biznis info BiH 14 lipnja, 2018

Zatvoren je javni konkurs kojim je Gradska uprava oglasila prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta putem licitacije u Poslovnoj zoni Zenica I, radi izgradnje poslovnih objekata. Prema iskazanom interesu privrednika, očekuje se da ovdje bude otvoreno oko 200 radnih mjesta.

Predmet prodaje bile su četiri parcele u Poslovnoj zoni, na kojima je planirana izgradnja proizvodnih objekata-hala, koje će činiti proizvodne komplekse, na površinama 3.450 m2, 4.995 m2, 5.737 m2 i 5.661 m2.

Početna prodajna cijena zemljišta, shodno Odluci Gradskog vijeća je 50 KM po kvadratnom metru.

– Sada se nude parcele nešto veće kvadrature. Investitori su svoje potrebe izrazili kroz pisma namjera, koja su došla od zeničkih privrednika. Lijepo je vidjeti da su za slobodne površine unutar poslovne zone, kojih je sada oko 25 posto u odnosu na kompletan prostor, zainteresirani domaći privrednici – kaže direktor Agencije Zeda, Senad Pašalić.

Dodaje da je, prema dostavljenim programima potencijalnih kupaca koji će preuzeti ponuđene četiri parcele u Radnoj zoni, realno očekivati otvaranje do 200 novih radnih mjesta.

Predmetne parcele se nalaze na dvije lokacije, tri su orijentirane prema GGM-u, a četvrta se nalazi na novoopremljenom prostoru Poslovne zone.

Otvaranje ponuda planirano je za 18. juni u sjedištu Gradske uprave.

Inače, kompletan prostor zeničke Radne zone uskoro bi trebalo da dobije novi sistem javne rasvjete, parkinge i uređene puteve, a u planu je značajnije infrastrukturno povezivanje sa Glavnom gradskom magistralom.

Povezani članci

1

2

Najnovije vijesti
Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce