NOVOSTI
U FBiH vrtići i gradski prevoz počinju sa radom 15.05., a kafići od 28.05.
Manager.ba/akta.ba BiH 06 svibnja, 2020
Izvor fotografije:
akta.ba

Plan popuštanja odvijat će se u skladu s epidemiološkom situacijom u Federaciji.

 

Vrtići u Federaciji s radom počinju u drugoj fazi popuštanja mjera, 15. svibnja/maja, dok će se ugostiteljski objekti radu vratiti 28. svibnja/maja, što će ujedno biti i treća faza popuštanja donesenih mjera, saznaje hercegovina.info.

U prvoj fazi, od. 1. svibnja/maja s radom su započeli mali obrti, među kojima su prvi svoja vrata otvorili frizerski i kozmetički saloni, trgovine (van tržnih centara), pijačni i tržni prostori u zatvorenom, a u punom kapacitetu specijalističko-konzultativne usluge počele su pružati i bolnice.

Druga faza popuštanja mjera ide od 15. svibnja/maja. Od tog datuma omogućit će se: javna okupljanja do 10 osoba u zatvorenom prostoru, svoja vrata otvorit će muzeji, umjetničke galerije i knjižnice.

Vježbe i praktični rad u ustanovama visokog obrazovanja bit će dozvoljene manjim grupama do 10 studenata, a trenažni procesi odvijat će se u prilagođenim uvjetima. U drugoj fazi krenut će gradski i prigradski prijevoz, a s radom će započeti i vrtići. Jednako tako, bit će omogućena posjeta u ustanovama socijalne zaštite (osim ustanova za smještaj starijih osoba) i kazneno – popravnih zavoda.

U trećoj, ujedno i posljednjoj fazi, od 28. svibnja/maja, radu će se vratiti ugostiteljski objekti - samo bašte i terase, ugostiteljski objekti u hotelima (samo za goste hotela), tržni centri, privatne stomatološke ordinacije te sportski i rekreacijski centri.

Plan popuštanja odvijat će se u skladu s epidemiološkom situacijom u Federaciji.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Iskustvo pacijenta – prevencija iznenadne srčane smrti
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Centar za bolesti kralježnice - PLDD i kirurgija perifernih živaca
Specijalna bolnica Sv. Katarina
Dječja ortopedija – iskustvo pacijenta