POLJOPRIVREDA
U Širokom Brijegu predstavljena digitalna tržnica
manager.ba/jabuka.tv BiH 03 prosinca, 2021
Izvor fotografije:
jabuka.tv

Radionica ”Agropoduzetništvo u Županiji Zapadnohercegovačkoj” održana je u četvrtak ujutro u Gradskoj vijećnici u Širokom Brijegu u sklopu koje je predstavljena i digitalna tržnica Agropin.

 

Organizatori su kazali kako ovim radionicama žele unaprijediti ne samo marketing nego i promociju lokalnih i tradicionalnih proizvoda u Hercegovini, u cilju boljeg pozicioniranja na tržištu, veće prepoznatljivosti i poboljšanja kvalitete turističke i agroturističke ponude, prenosi jabuka.tv.

Prezentirali smo digitalnu tržnicu i kratke lance opskrbe hranom. Digitalna tržnica je već na neki način zaživjela, a mi potičemo ljude da shvate kako mogu na jednostavniji način bez posrednika plasirati svoje proizvode ili svoje proizvodne viškove. Preko digitalne tržnice mogu unijeti koliko robe imaju kući za prodati i jednostavno se preko digitalne tržnice dogovoriti s kupcem oko cijene i načina preuzimanja robe. Digitalna tržnica pogotovo dolazi do izražaja kad se poljoprivredni proizvodi ukomponiraju s ugostiteljstvom jer će tako dobiti dodatnu vrijednost.

Nadam se da će digitalna tržnica u dogledno vrijeme zaživjeti u svom pravom obliku, a pogotovo kad se ukaže pojedini višak poljoprivrednih proizvoda tako da proizvođači uvide da mogu na kućnom pragu zaraditi koju dodatnu marku, izjavio je za portal Jabuka.tv šef odsjeka za upravljanje i koordiniranje sredstava za razvoj i europske integracije u Ministarstvu gospodarstva ŽZH Pero Mandić.

Radionica je bila namijenjena registriranim i neregistriranim proizvođačima lokalnih proizvoda, obiteljskim farmama te proizvođačima lokalnih suvenira ili tradicionalnih proizvoda. Cilj je bio otvoriti razgovore o mogućnostima i načinima razvoja turističkih iskustava temeljenih na konkretnim proizvodima i analizirati nekoliko primjera na tu temu.

Na radionici su predstavljene prezentacije o razvoju novih proizvoda, analizi i registraciji proizvoda, važnosti marketinga, kreiranju brenda, certificiranju, te poboljšanju pakiranja, unaprjeđenju dizajna i komunikacije proizvoda.

U drugom dijelu radionice nazočnima su predstavljeni načini povezivanja i razvoja kanala distribucije, promocija proizvoda s fokusom na rješenja ostvariva s malim proračunom, razvoj promo materijala, uvezivanje i integracija s lancem vrijednosti u turizmu.

Radionicu je organizirao Ured Vlade ŽZH za europske integracije u suradnji i uz podršku USAID Turizam projekta.

Aplikaciju digitalne tržnice Agropin za Android uređaje možete preuzeti OVDJE.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu