PROJEKTI
U Čapljini će graditi stambeni kompleks i tržni centar
manager.ba/biznisinfo.ba BiH 22 rujna, 2020
Izvor fotografije:
biznisinfo.ba

Na mjestu sadašnje Tvornice duhana u Čapljini predviđena je rekonstrukcija triju postojećih objekata od koji bi jedan trebao biti stambeno–poslovni, drugi je objekt za javne sadržaje (muzej, galerija, kulturni centar…), a treći je predviđen za starački dom.

 

Središte Čapljine uskoro bi trebalo dobiti potpuno novi izgled.

Umjesto ruševnih zgrada Duhanske stanice, bit će izgrađeni tržni centar, starački dom i stambeni kompleks.

Kako Večernji list BiH saznaje iz Gradske uprave Čapljina, potencijalni investitor koji zasad želi ostati anoniman s radovima planira početi do kraja ove godine.

– Na mjestu sadašnje Tvornice duhana u Čapljini predviđena je rekonstrukcija triju postojećih objekata od koji bi jedan trebao biti stambeno–poslovni, drugi je objekt za javne sadržaje (muzej, galerija, kulturni centar…), a treći je predviđen za starački dom. Dva postojeća objekta zadržavaju se bez investicija. U središnjem dijelu lokacije predviđena je izgradnja dvaju većih stambeno–poslovnih objekata s podzemnom garažom – navode iz Gradske uprave Čapljina.

Usto, kroz ovaj dio grada bit će riješena nova cestovna infrastruktura, pa će grad cestovno biti povezan od istoka prema zapadu.

Postojeća cesta od raskrsnice kod parkirališta na Trgu kralja Tomislava bit će “produžena” preko dijela gdje se sada nalaze objekti Tvornice duhana i spojit će se s prometnicom ispred pravoslavne crkve.

Rekonstrukcija ovog dijela grada predviđena je i regulacijskim planom Grada Čapljina.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti