KOMPANIJE
Tvrtka vrijedna gotovo 60 milijardi dolara traži direktora za Hrvatsku
Manager.ba/poslovni.hr Regija 20 siječnja, 2020
Izvor fotografije:
poslovni.hr

Od kandidata traže minimum 8 godina iskustva u project managementu, savjetovanju, konzaltingu, investicijskom ulaganju i razvoju poslovanja, jake komunikacijske vještine i dobro znanje engleskog i hrvatskog jezika.

 

Tvrtka za usluge prijevoza Uber Hrvatska objavila je oglas u kojem traži direktora za Hrvatsku.

Kako smo doznali od Davora Tremca, direktora Ubera za jugoistočnu Europu, dio je to globalne strategije kompanije u kojoj se uz regionalne zapošljavaju i direktori po zemljama, što je već provedeno primjerice u Španjolskoj i Italiji.

“Odluka o zapošljavanju direktora na razini zemlje nije izravno vezana uz rezultate poslovanja, već reorganizaciju kompanije na globalnoj razini”, kaže Tremac, koji u petak nije mogao konkretno odgovoriti na pitanje kako je tvrtka Uber Hrvatska poslovala u 2019. godini, jer je tvrtka od lani na Burzi.

Mogao je otkriti da kontinuirano rastu uz povećanje potražnje, a u Hrvatskoj trenutačno imaju 4000 vozača. Tremac ostaje šef regije i očekuje pomoć novog kolege.

“Hrvatska je Uberu iznimno važno tržište, a nova funkcija bit će podrška postojećem timu u nastavku širenja poslovanja. Direktor za Hrvatsku bit će odgovoran za rad Ubera u Hrvatskoj, što podrazumijeva strateško planiranje te koordinaciju marketinških i operativnih aktivnosti i timova”, pojašnjava Tremac.

Prema zadnjim objavljenim podacima, Uber Hrvatska koja je na hrvatskom tržištu od 2015. godine, u 2018. godini je ostvarila 17 milijuna kuna prihoda, odnosno oko 25 posto više nego u godini ranije, uz neto dobit od 941 tisuće kuna, ili oko 150 tisuća kuna više nego u godini ranije.

Zadaća novog šefa za Hrvatsku bit će da poveća prisutnost Ubera na domaćem tržištu, da bude učinkovit i dobar komunikator koji će pojačati razumijevanje misije Ubera. Također će se kao lokalni diarektor pojavljivati kao predstavnik Ubera na različitim eventima i surađivati s različitim vanjskim subjektima, uključujući predstavnike Vlade, poslovne partnere i medije. Novi direktor treba dobro razumjeti ovo tržište, kao i lokalne zakone, te će morati otkrivati lokalne probleme i nastojati ih riješiti uz pomoć tehnologije Ubera. Od kandidata traže minimum 8 godina iskustva u project managementu, savjetovanju, konzaltingu, investicijskom ulaganju i razvoju poslovanja, jake komunikacijske vještine i dobro znanje engleskog i hrvatskog jezika, kao i prilagodljivost i samostalnost u odlučivanju, te visoku emocionalnu inteligenciju.

Zadaća novog šefa bit će i povećanje konkurentnosti na tržištu na kojem je sve više igrača u taksi biznisu.

“Od prvog dana se zalažemo za postojanje zdrave konkurencije jer da nije tako, ne bismo ni došli na tržište. Sretni smo što je došlo do regulatorne promjene koja je omogućila postojanje većeg broja igrača. Vozačima ne uvjetujemo da rade samo s nama, oni su nezavisni poduzetnici i odlučuju s kime će i kako raditi, a na nama je da im pružimo što bolju uslugu i mislimo da smo pomirili te stavke”, zaključuje Tremac.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce
IVAN ŠIMIĆ, HERTRONIC
I uspješan poduzetnik i vrstan književnik
Savjeti