PROJEKTI
Trebinje spaja puteve za Dubrovnik i Mostar: Počela izgradnja zapadne zaobilaznice
Manager.ba/akta.ba BiH 21 kolovoza, 2019
Izvor fotografije:
akta.ba

Direktor poduzeća "Putevi Republike Srpske" Nenad Nešić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić službeno su proglasili su početak radova na dijelu zapadne zaobilaznice u vrijednosti 3,2 milijuna KM koja će spojiti put od "Grada sunca" sa magistralnim putem Trebinje-Dubrovnik.

Izgradnju zapadne zaobilaznice financirat će poduzeće "Putevi Republike Srpske" iz vlastitih sredstava.

Izvođač radova je poduzeće "Hercegovina putevi".

Nešić je rekao novinarima da je ukupna dužina obilaznice pet i po kilometara, a u prvoj fazi radit će se oko tri kilometra puta.
 

"Imamo građevinsku dozvolu za 800 metara. Za preostalih 2.350 metara imamo neriješene imovinsko-pravne odnose. Imamo obećanje od grada Trebinja da će u narednih 20-tak dana riješiti imovinsko-pravne odnose", naveo je Nešić.

On je istakao da je ukupna vrijednost zapadne zaobilaznice 3.268.000 maraka, a rok izgradnje je do 36 mjeseci zbog mogućih problema u rješavanju imovinskih odnosa.

Nešić je naveo da su na zaobilaznici predviđena dva kružna toka, jedan kod "Grada sunca", a drugi na spajanju sa magistralnim putem prema Dubrovniku. 

Nešić je najavio da će 27. kolovoza/augusta biti otvorene ponude za izbor najpovoljnijeg ponuđača za potpunu rehabilitaciju puta Trebinje-Ljubinje u dužini od 56 kilometara.

On je dodao da je u trogodišnjem planu i rekonstrukcija puta od Trebinja ka graničnom prelazu Klobuk prema Crnoj Gori, ukoliko za to bude novca.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da će Gradska uprava riješiti imovinske odnose i uraditi projektnu dokumentaciju za nastavak radova na drugom dijelu zapadne obilaznice, koja će spajati "Grad sunca" sa putem prema Mostaru. 
 

"Imamo i planove da se izgrade poslovne i slobodne zone. Nadam se da nema razloga da se ne ispoštuje dinamika izgradnje zapadne obilaznice prema srednjoročnom planu grada Trebinja", istakao je Ćurić. 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
PREDRAG ČOVIĆ, PREMIJER ZHŽ
Vratite se ovdje
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo