SARAJEVO TAXI
TRADICIJA OD 1946.: Novi dispečerski centar i mobilna aplikacija
Manager.ba/Poslovne novine BiH 20 srpnja, 2018
unsplash.com
Izvor fotografije:
unsplash.com

Sarajevo taxi otvorio je novi dispečerski centar, koji je, prema riječima predsjednika Udruženja sarajevskih taksista Envera Suljagića, najmoderniji u regiji. 

Putem aplikacije ”Moj taxi” u dispečerskom centru mogu se pratiti sva vozila Sarajevo taxija, što prije svega doprinosi sigurnosti i efikasnosti taksi prijevoza u gradu.

 

 

“Poslije rata nismo tražili pomoć, ali smo počeli razvijati i dizati taksi službu na noge. Godine 1997., a kasnije i 2001., nabavili smo najbolji radiosistem u regionu.

U posljednje tri-četiri godine radili smo na razvijanju i poboljšanju usluga, tako da smo na ovim prostorima uradili prvu aplikaciju za pružanje usluga Moj taxi. Sve smo radili sa domaćim ljudima. Uradili smo sistem kojim smo uvezali taksi vozače i građane“, istaknuo je Suljagić.

 

Četiri godine radili na usavršavanju aplikacije, dobri rezultati na terenu

 

 

“Želimo pokazati što smo uradili i da budemo otvoreni da zajedno sa građanima unaprijedimo našu službu. Ovaj posao u BiH polako izumire, jer nije dobro organiziran.

Morali smo početi razmišljati kako dalje u suradnji sa institucijama vlasti. Projekt je proširen na Kiseljak, Visoko, Travnik i Zenicu, a ovih dan puštamo aplikaciju i u Mostaru.

Želimo da u bilo kojem dijelu BiH možete dobiti legalno i sigurno vozilo i u svakom momentu da imamo podatke kada je bila vožnja i ko je pozvao taksi. Uvezat ćemo cijelu BiH u jedan sistema kako bi bili dio Europe“, rekao je Suljagić.

Udruženje Sarajevo taxi osnovano je 1946. godine, na prostoru bivše Jugoslavije prvo je uvelo taksimetre u vozila.

1984. godine imalo je prvu radiovezu u regiji.

Video
Berislav Marszalek, Entrio
Imamo ljude koji strastveno rade...
februar 2024
ASA Bolnica Sarajevo
DAN KARIJERA ZŠEM-a
Individualnim pristupom studentima, stvaramo ohrabrene mlade intelektualce