PRILIKA ZA ULAGANJE
Tržište ženskog sporta premašit će milijardu dolara
Manager Svijet 01 prosinca, 2023
Izvor fotografije:
Casey Sims

Globalni prihodi od ženskog sporta prvi put će premašiti milijardu dolara u 2024. godini zahvaljujući rastućoj popularnosti, predviđa Deloitte. 

 

Očekuje se kako će prihodi od nogometa doseći 555 milijuna američkih dolara od ukupno predviđenih 1,28 milijardi dolara u ženskom sportu 2024. godine.

Međutim, više od 50% ukupnog prihoda od ženskog sporta i dalje se ostvaruje u Sjevernoj Americi unatoč popularizaciji i rastu ženskog nogometa u Europi.

Deloitte očekuje kako će vrijednosti timova i liga nastaviti rasti, a predviđa se kako će nekoliko timova naredne godine premašiti vrijednost od 100 milijuna američkih dolara.

"Tijekom posljednjih nekoliko godina vidjeli smo izniman rast u ženskom sportu diljem sveta, što je dovelo do značajnog povećanja njegove komercijalne vrijednosti, a zauzvrat i do sve većeg zanimanja investitora“, rekla je Jennifer Haskel iz Deloitte Sports Business Group.

"Najvažnije je što se ženski sport sve više promatra kao jedinstven proizvod koji se sve više razlikuje od muškog elitnog sporta“, dodala je.

Rast angažiranja navijača i investitora dovodi do novih, poboljšanih mogućnosti za klubove i lige, uključujući veća komercijalna partnerstva, veće udjele i više sportskih događaja.

Očekuje se kako će rastuća popularnost ženskog sporta dovesti do većeg broja termina za emitiranje u udarnom terminu i vidljivosti na on-line platformama.

Komercijalni prihod i dalje čini više od 50% ukupnog prihoda, ali taj postotak opada zahvaljujući većim ugovorima o emitiranju i posjećenosti utakmica.

 

Biznis.rs | Manager.ba


 

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Najnovije vijesti
Video
DAMIR UZUNOVIĆ, BUYBOOK
Mi smo išli naopačke
JASMIN BADŽAK, EUROSJAJ
Moj radni dan traje 24 sata, ali uživam u svom poslu!
DIREKTNA SURADNJA
ASA Bolnica i AKH iz Beča donose izvrsnost u zdravstvu