KOMPANIJE
Tko su lideri na tržištu sladoleda i čokolada u BiH
manager.ba/indikator.ba BiH 01 srpnja, 2021
Izvor fotografije:
indikator.ba

Kada je riječ o budućim izgledima, sladoled i smrznuti deserti vjerojatno će rasti tijekom razdoblja jer potrošači daju prednost pristupačnim proizvodima, pri čemu strahovi od GMO-a imaju mali utjecaj na potražnju.

 

Ledo ostaje lider na tržištu sladoleda i smrznutih deserta u 2021. godini, dok je Mondelez, zahvaljujući vodećoj marki Milka, zadržao snažno vodstvo u prodaji čokolada, pokazuju analize analitičke kuće Euromonitor, izvještava Indikator.ba.

Ublažavanje ograničenja povezanih s COVID-19 podržava oporavak potrošnje sladoleda i smrznutih slastica u 2021. godini. Pritom, mliječni sladoled iz jedne porcije pokazuje najbrži rast, navodi Euromonitor.

Ledo, koji nije odustao od lansiranja novih proizvoda ni u pandemiji, ostao je jasni lider u 2021. godini, dok Nestlé zadržava svoje drugo mjesto.

Kada je riječ o čokoladnim slasticama, odsutnost impulsne kupnje i dalje negativno utječe na njihovu prodaju u 2021. godini. Ipak, prodaja čokoladnih slastica povećava se tijekom ove godine jer potrošači traže male užitke.

Zdravstveni i wellness trend povećava potražnju za prirodno slatkim ili slanim grickalicama, a utječe i na prodaju čokoladnih slastica.

Mondelez je zadržao snažno vodstvo u 2021. godini, zahvaljujući vodećoj marki Milka, dok hrvatski IPK Kandit lansira čokoladne table sa smanjenom količinom šećera.

Također, proizvođači čokoladnih slatkiša smanjuju veličine pakiranja kako bi smanjili broj kalorija.

Kada je riječ o budućim izgledima, sladoled i smrznuti deserti vjerojatno će rasti tijekom razdoblja jer potrošači daju prednost pristupačnim proizvodima, pri čemu strahovi od GMO-a imaju mali utjecaj na potražnju.

E-trgovina će se širiti tijekom predviđenog razdoblja.

Količina prodaje prehrambenih proizvoda vjerojatno će se u potpunosti oporaviti do pretpandemijskog nivoa do 2024. godine, procjenjuje Euromonitor.

Povezani članci

1

2

Tagovi:
Video
STIPE KRIŠTO, B KRUG
Birao je: Njemačka ili Livno
DR. GORAN ĐUZEL, POLIKLINIKA VITALIS
Javni zdravstveni sustav mora biti zdrav
JOSIP MARTINOVIĆ
Hercegovačka vina imaju dobru cijenu, vrijeme je za sljedeću razinu